Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Αναπαλαιώθηκε το εργοστάσιο της ΝΑΦΘΑ στην Χαραυγή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την πόλη παίρνει σάρκα και οστά.

Το πρώην εργοστάσιο της ΝΑΦΘΑ από το 1996 που πέρασε στα χέρια του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας αναπαλαιώθηκε και παραδόθηκε καινούργιο με πολλούς χώρους.

«Για 25 χρόνια αυτό το εξαιρετικό συγκρότημα κτηρίων ρημάζει και μαραζώνει. Πήραμε στα χέρια μας ένα κουφάρι. Λόγω της μεγάλης καταστροφής, το οικονομικό κόστος για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του χώρου είναι υψηλό», τονίζει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

«Για μας η αποκατάσταση της ΝΑΦΘΑ ήταν προτεραιότητα. Καταφέραμε και εντάξαμε το έργο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρου Ανάπτυξης 2014-2020».

5,170.800€ θα έρθουν στο Δήμο και θα δοθούν ώστε τα κτήρια της ΝΑΦΘΑ να ανακατασκευαστούν και να οδηγήσουν στην αναζωογόνηση της περιοχής. Στο χώρο θα φιλοξενηθούν εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δομές.

Με σεβασμό στην ιστορία, τη σημασία και την αξία των κτηρίων, θα εγκατασταθούν λειτουργίες που θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες των ανθρώπων της πόλης και ταυτόχρονα θα προστατεύσουν το χώρο, ώστε να μην λεηλατηθεί για ακόμη μια φορά. Συνεχίζουμε..», καταλήγει η ανακοίνωση.