Κερατσίνι – Δραπετσώνα: Έκαναν ευθανασία ή πέθανε φυσιολογικά η Μέλπω; – Έντονες αντιδράσεις του κόσμου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Χρήστου Σγαρδέλη

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση του θανάτου της Μελπως, της αγαπημένης αδέσποτης σκυλίτσας της πλατείας Λαού στο Κερατσίνι, η οποία τύγχανε να έχει την αγάπη και την προσοχή όλων των κατοίκων.

Επικοινώνησα με την φιλοζωϊκή του Κερατσινίου η οποία είχε άγνοια για το γεγονός αυτό και οι ίδιοι επικοινώνησαν μέσω mail αλλά και τηλεφωνικά με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Η απάντηση που πήραν είναι ότι το έμαθαν εχθές. Όπως τους ενημέρωσαν κάποιος επικοινώνησε με το ΔΙΚΕΠΑΖ και τους είπε ότι το σκυλί δυο μέρες δεν τρώει. Πήγε κλιμάκιο από το ΔΙΚΕΠΑΖ και το παρέλαβε ετοιμοθάνατο, του βάλανε ορό αλλά δεν άντεξε. Μετά από εξετάσεις που της έκαναν, της βρήκαν πως είχε ερλιχειοση, αιματοκρίτης, αιμοπετάλια χάλια και ένα σωρό άλλα.Ενώ τόνιζαν πως δεν της είχαν γίνει εμβόλιο ούτε της είχαν βάλει αμπούλες.

Από την άλλη, πολίτες που έψαχναν την Μέλπω, έμαθαν πως της έγινε ευθανασία.

Τα ερωτηματικά

Σε επικοινωνία που είχα με τους ανθρώπους που πρόσεχαν και φρόντιζαν την Μέλπω μου μετέφεραν πως αρκετές φορές ήταν παρόντες όταν της έκαναν εμβόλιο και της έπαιρναν αίμα για εξετάσεις μαζί με τον άλλο σκύλο της πλατείας τον Σπύρο.

Ενδεικτικά μου τονίζουν πως «Αφού τη Μέλπω τη φρόντιζαν στο περίπτερο θα τα είχε αναλάβει ολα κάποιος εκεί. Ποιος ήταν αυτός που πήρε τηλέφωνο»;

Επίσης άλλος κάτοικος της περιοχής λίγες μέρες πριν την είχε δει και έφαγε κανονικά, παίξανε και τον συνόδευσε η Μέλπω μέχρι το σπίτι του.

Καλό θα ήταν είτε ο Δήμος, είτε το ΔΙΚΕΠΑΖ να μας ενημερώσουν επισήμως για το τι έχει συμβεί. Την παρέλαβαν νεκρή; Της έγινε ευθανασία; Και αν ναι γιατί;