ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο συγκίνησε τη Νίκη Κεραμέως

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο στο Κερατσίνι υποδέχτηκε με στολισμένη τάξη τους μαθητές στο πρώτο διά ζώσης μάθημα, κάνοντας τη Νίκη Κεραμέως να του τηλεφωνήσει.

Τον δάσκαλο σε δημοτικό σχολείο στο Κερατσίνι, ο οποίος ετοίμασε μια συγκινητική υποδοχή στα παιδιά της τάξης του που επέστρεφαν μετά το άνοιγμα των σχολείων, πήρε τηλέφωνο η Νίκη Κεραμέως.

Έπειτα από δύο μήνες τηλεκπαίδευση, ο Μάριος Μάζαρης ήθελε να υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές τους στην τάξη.

Αποφάσισε, λοιπόν, να γεμίσει με φωτάκια την τάξη και να τη στολίσει με όμορφο τρόπο, δίνοντας τη ζεστασιά που αφαιρούσαν τα ανοικτά παράθυρα στο πλαίσιο των μέτρων στα σχολεία κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Η ευχάριστη έκπληξη γέμισε χαμόγελα τα παιδιά, που δεν πίστευαν αυτό που αντίκρισαν. «Ποια μέρα μπορεί να πάει άσχημα, όταν ξεκινά έτσι;» έγραψε στο Facebook ο δάσκαλος του δημοτικού στο Κερατσίνι, αναρτώντας και μια φωτογραφία από τη φωτισμένη τάξη.

Και πρόσθεσε: «Από την άλλη, τι άλλο να περιμένει κανείς από τα παιδιά; Απίστευτη αγάπη. Σε λόγια, αγκαλιές, πράξεις, δεν έχω λόγια να εκφράσω το πόσο γεμάτος νιώθω. Όταν φεύγουν τα παιδιά, κάθομαι λίγο και χαζεύω τα φωτάκια». «Το σχολείο θα είναι πάντα η πιο ζεστή απάντηση στο κρύο» κατέληξε με νόημα.

Η κίνηση αυτή από τον δάσκαλο σε δημοτικό σχολείο στο Κερατσίνι προκάλεσε συγκίνηση στα social media και έγινε viral, με χρήστες να επισημαίνουν πως στα απλά πράγματα κρύβεται η ευτυχία. Κάτι το οποίο ανέφερε και στη δική της ανάρτηση η Νίκη Κεραμέως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δάσκαλο του δημοτικού στο Κερατσίνι. «Μικρές πράξεις μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των παιδιών μας» τόνισε η υπουργός.

Μάριος Μάζαρης, ο δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο στο Κερατσίνι, που συγκίνησε, όταν γέμισε φωτάκια την τάξη για να υποδεχτεί τα παιδιά

Με νέο του μήνυμα στα social media εξήγησε ότι δεν περίμενε πως η κίνησή του να στολίσει την τάξη σε φωτάκια για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά το άνοιγμα των σχολείων, θα προκαλούσε τέτοιο ενδιαφέρον και θα ήταν ο λόγος για να τον πάρει τηλέφωνο η Νίκη Κεραμέως.

«Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα "ποιος είναι", μου είπαν από το γραφείο της κυρίας Κεραμέως, σκέφτηκα ή μου κάνουν φάρσα ή με απολύουν. Τελικά, ήταν η ίδια η υπουργός» ανέφερε ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου στο Κερατσίνι.

«Με ρώτησε πώς είμαι, της είπα έκπληκτος. Ήταν ευγενέστατη, μιλήσαμε κάμποση ώρα, έδειξε ενδιαφέρον, συγκίνηση για τις δράσεις μου, εγώ αναρωτιόμουν, σκεφτόμουν, τσιμπιόμουν, δεν ήξερα αν με παίρνει να κάνω κριτική, τελικά πέταξα 1-2 φράσεις-καρφιά για τα σχολεία που έχουν χάσει τη ζεστασιά που είχαν άλλοτε, με άκουσε με σεβασμό κι εγώ χαμογελούσα που τελικά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και μακάρι όλες μας οι σκέψεις, οι πράξεις και οι ζωές να είναι για το καλό των παιδιών. Την ευχαριστώ κι εύχομαι να δείχνει ενδιαφέρον πάντα για τα σχολεία, όλο και πιο πολύ, όλο και πιο ουσιαστικό» έγραψε ακόμη ο κ. Μάζαρης.

Νίκη Κεραμέως για δάσκαλο δημοτικού στο Κερατσίνι που στόλισε την τάξη του για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο

Στη δική της ανάρτηση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε με θερμά λόγια για τον δάσκαλο του δημοτικού σχολείου στο Κερατσίνι και την κίνησή του να στολίσει την τάξη του.

«Με συγκίνηση διάβασα σήμερα για την πρωτοβουλία του δασκάλου Μάριου Μάζαρη, που υποδέχτηκε τους μαθητές του κατά την επαναλειτουργία του σχολείου μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης, με τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια με τα οποία δεν πρόλαβαν να στολίσουν φέτος στην τάξη τους» έγραψε η Νίκη Κεραμέως.

Και συνέχισε: «Ένιωσα την ανάγκη να του μιλήσω, να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία του, να του ευχηθώ να συνεχίσει, με την έμπρακτη αγάπη του, να προσφέρει στους μαθητές του, όπως κάνουν τόσοι συνάδελφοί του, τη θαλπωρή ενός σχολείου που πραγματικά νοιάζεται. Μικρές πράξεις μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των παιδιών μας».


«Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για τους δασκάλους μας, για τους καθηγητές μας, που δίνουν κάθε μέρα κάτι από την ψυχή τους στο σπουδαίο τους λειτούργημα» κατέληξε η Νίκη Κεραμέως για τον Μάριο Μάζαρη, τον δάσκαλο σε δημοτικό σχολείο στο Κερατσίνι που συγκίνησε με τη στολισμένη τάξη.

Πηγή: www.athensvoice.gr