Προφυλακιστέος ο Ρουπακιάς – Δυόμιση ώρες διήρκησε η απολογία του (Bίντεο-φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λίγο πριν τις 11:40 ολοκληρώθηκε η απολογία του Γιώργου Ρουπακιά


Κάτω από δρακόνται μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγήθηκε, λίγα λεπτά πριν από τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, στον ανακριτή ο 45χρονος Γιωργος Ρουπακιάς για να απολογηθεί. Ο δράστης, είχε ζητήσει τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Λίγο μετά τις 11:30, η απολογία του ολοκληρώθηκε. Φαίνεται πως δεν είχε να πει και πολλά στην απολογία του. Ομολόγησε άλλωστε από την πρώτη στιγμή πως εκείνος ήταν που έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα, κόβοντας άγρια το νήμα της ζωής του 34χρονου ράπερ.

Ο 45χρονος δράστης έχει υποστηρίξει πως βρισκόταν σε άμυνα και γι' αυτό τράβηξε μαχαίρι και επιτέθηκε στον 34χρονο Παύλο Φύσσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να είπε στον ανακριτή μεταξύ άλλων την φράση "Μετάνιωσα αλλά είμαι περήφανος που είμαι Χρυσή Αυγή". Ο Ρουπακιάς αναμένεται να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Για «χαλαρή» και όχι έμμισθη σχέση με τη Χρυσή Αυγή έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα και οδηγείται στον Κορυδαλλό.

piraias2

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρουπακιάς είπε ότι υπήρξε οργανωμένο μέλος άλλου πολιτικού κόμματος. Αναφορικά με το τραγικό συμβάν στο Κερατσίνι, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έπινε τον καφέ του σε μια καφετέρια της περιοχής και στη συνέχεια προσπάθησε να φύγει με το αυτοκίνητό του. Τη στιγμή εκείνη, όπως ισχυρίστηκε, του επιτέθηκαν δύο ομάδες από άγνωστα άτομα και ασυναίσθητα χρησιμοποίησε το μαχαίρι. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι την ώρα του τραγικού γεγονότος ήταν μόνος του και δεν υπήρχαν άλλοι γνωστοί του.

PIRAIAS1

Δήλωσε ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και ότι από την πρώτη μέρα έκλαιγε αφού «έκλεισε δύο σπίτια». Ο Ρουπακιάς τόνισε επίσης ότι το τηλεφώνημα που δέχτηκε δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία του 34χρονου. Υποστήριξε ότι μια φορά βοήθησε σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής, δεν είχε σχέση με το κόμμα, και εργαζόταν σε εταιρεία βυτιοφόρων.


Διαβάστε επίσης:

Εντοπίστηκαν τα άτομα που κάλεσαν στο κινητό τον Ρουπακιά

Τα τελευταία λόγια του Παύλου Φύσσα πριν πέσει νεκρός

Τι λέει ο 45χρονος που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα

Στο «μικροσκόπιο» η τηλεφωνική κλήση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Με ποιους επικοινώνησε ο Ρουπακιάς πριν τη δολοφονία;

Μητέρα Παύλου Φύσσα: Υπάρχει βίντεο από τη δολοφονία του γιου μου

Ο 45χρονος δολοφόνος μαχαίρωσε τρεις φορές τον Παύλο Φύσσα