Κατάσχεση 240 κιλών νωπής μυζήθρας στον Ρέντη

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, συνεχίζοντας τους αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους στην περιοχή ευθύνης του Πειραιά , σε θαλάμους ψυκτικής εγκατάστασης, εντόπισαν και κατέσχεσαν νωπή μυζήθρα συνολικού βάρους 240 κιλών.

Πιο αναλυτικά, στις 08-11-2013 στους ψυκτικούς θαλάμους ψυκτικής εγκατάστασης στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν έξι πλαστικά δοχεία των 40 κιλών το καθένα με νωπή μυζήθρα αγνώστου προέλευσης,συνολικού βάρους 240 κιλών ,λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας.

Το παραπάνω τρόφιμο χαρακτηρίστηκε μη ασφαλές ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκε από την αγορά και καταστράφηκε, αφού ο ιδιοκτήτης της εν λόγω επιχείρησης παραιτήθηκε του δικαιώματος της κατά νόμο ένστασης.

Η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά , ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο).


Οι συστηματικοί και στοχευμένοι έλεγχοι από τους ποιοτικούς ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά, συνεχίζονται.


Κατόπιν επικοινωνίας της Piraeus Press με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας  και Κτηνιατρικής Πειραιά μας ενημέρωσαν πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση της επωνυμίας μέχρι να τελεσιδικήσει  η απόφαση.