ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΑΓΑΚΗ: Ο Άδωνις στηρίζει τον υιό Τραγάκη και ο πατέρας «σπρώχνει» την κόρη για υποψήφια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


..του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Μετά την αποκάλυψη του Piraeuspress.gr για το μαργαριτάρι του Γιάννη Τραγάκη, προκλήθηκαν αλυσιδωτές αντιδράσεις στη ΝΔ, ενώ άλλαξε στην κυριολεξία ο εκλογικός χάρτης της Β’ Πειραιά.

Και ενώ έδειχναν ότι τα δυο μεγάλα πολιτικά τζάκια της Β’ Πειραιά, αποχωρούν μετά από περίπου μισό αιώνα κοινοβουλευτικής διαδρομής (Τραγάκης & Νεράντζης)… διαφαίνεται ότι δίνεται η τελευταία μάχη προκειμένου οι απόγονοι του Γιάννη Τραγάκη να εξακολουθήσουν το «σωτήριο έργο» της Νίκαιας και των γύρω περιοχών!

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΡΑΓΑΚΗ

Ως πρώτο επιχείρημα – το οποίο βέβαια δεν έπεισε κανέναν – ακούστηκε ότι την επίμαχη δήλωση έκανε ο Γιάννης Τραγάκης και όχι ο υιός του, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία χέρι χέρι με τον μπαμπά και τους κομματάρχες του!

Δηλαδή, προσπάθησαν κάποιοι να μας πείσουν, ότι ο υιός Τραγάκη φυσικά και μπορεί να «κληρονομήσει» όλα τα καλά του πατρώνυμου, αλλά κανένα κακό βέβαια!

Εμείς απλά παραπέμπουμε στο αρχαίο ρητό «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα»!

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΔΩΝΗ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΤΡΑΓΑΚΗ

Αφού το πρώτο αφήγημα σχετικά με τη μη ύπαρξη συλλογικής ευθύνης κατέπεσε την ίδια κιόλας στιγμή που ακούστηκε, ήρθε η απρόσμενη στήριξη του Αντιπροέδρου της ΝΔ στον υιό Τραγάκη, μέσω του ηλεκτρονικού εντύπου που πρόσκειται στον Άδωνι Γεωργιάδη και δεν είναι άλλο από το «ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ»!

Σε ένα εκτενές ρεπορτάζ, επιχειρήθηκε να «ξαναβαπτιστεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ» ο υιός Τραγάκη και να βγει πεντακάθαρος, για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση!

Βέβαια, ούτε αυτό το άρθρο στάθηκε δυνατό να μεταπείσει τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ίσως βέβαια να χάρισε στον Άδωνι Γεωργιάδη κάποιους εσωκομματικούς φίλους παραπάνω, προερχόμενους από την δεξιά-Ακροδεξιά της Β’ Πειραιά!

ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΘΥΓΑΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΚΗ

Τώρα πλέον, έρχεται στο προσκήνιο και η επόμενη εναλλακτική, που ακούει στο όνομα της θυγατέρας Τραγάκη!

Βλέπετε, η έδρα δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα μετά από 50 χρόνια οικογενειοκρατίας!

Για αυτό και ο Γιάννης Τραγάκης δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα, επιβεβαιώνοντας σαφώς, ότι η δήλωση που έκανε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», αποτελεί όχι ένα στιγμιαίο λάθος, αλλά πεποίθηση, στάση ζωής, που σίγουρα έχει περάσει και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας!

Προς το παρόν βέβαια και αυτό το σενάριο (να καπαρώσει ο Τραγάκης την έδρα για τη «στενή» του οικογένεια» έχει πέσει επίσης στο κενό.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ

Δε γνωρίζουμε αν ο κ. Τραγάκης πέραν των τέκνων έχει και ανίψια ή βαφτιστήρια στα οποία θα μπορούσε να «κληρονομήσει» τη βουλευτική του έδρα, πάντως μαθαίνουμε ότι τις τελευταίες μέρες, συζητά το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος εκ νέου υποψήφιος, παρά τη δήλωσή του ότι αποχωρεί από την ενεργό πολιτική!

Αυτό θα γίνει σε περίπτωση που κανένα από τα παιδιά του δεν ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ Β Πειραιά!

Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε, δεν παίζει κανένα ρόλο η αξιοπρέπεια, η ηθική, η συνέπεια στην πολιτική… Το μείζον είναι η διατήρηση της καρέκλας και των προνομίων που απορρέουν από αυτήν!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΑΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αφού η οικογενεια Τραγάκη επιθυμεί διακαώς να προσφέρει τόσο στο κόμμα της ΝΔ όσο και στην πατρίδα, προτείνουμε στον Πρόεδρο της ΝΔ να τοποθετήσει τον υιό ή τη θυγατέρα Τραγάκη σε μια θέση των ψηφοδελτίων άλλης εκλογικής περιφέρειας (πχ Α Πειραιά, Α ή Β Αθηνών κλπ).

Τότε κανείς κακοπροαίρετος δε θα είναι σε θέση να κάνει λόγο για οικογενειοκρατία ή διαδοχή ή κληρονομικό δικαίωμα!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΑΓΑΚΗ

Κλείνοντας, δεδομένου ότι και ο Γιάννης Τραγάκης κλείνει τον πολυετή κύκλο της πολιτικής του καριέρας και μαζί της προσφοράς του στον τόπο, θα θέλαμε να δημοσιοποιήσει, τα 3 μεγάλα έργα τα οποία έκανε για την εκλογική του περιφέρεια κατά τη διάρκεια αυτών των 50 ετών, ώστε να αναγνωρίσουν και οι νεότερες γενιές τη μεγάλη πολιτική μορφή του σύγχρονου Πειραιά, που αδιαμφισβήτητα κατεγράφη στην ιστορία ως ο μακροβιότερος πολιτικός του Πειραιά και ένας εκ των μακροβιότερων του ελληνικού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιάννης Τραγάκης: «Θα είναι ο γιος μου υποψήφιος στη θέση μου»!