Ο Εθνικός πρέπει να αποκτήσει δικό του γήπεδο ποδοσφαίρου… χθες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΕΘΝΙΚΟΣ... Ένα όνομα, μια ιστορία με σχεδόν έναν αιώνα ζωής!

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του Πειραιά!

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Το ιστορικό σωματείο του Πειραιά, είναι γνωστό πως έχει απωλέσει τη φυσική του έδρα εδώ και αρκετά χρόνια.

Παραμένει ζητούμενο λοιπόν, η κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου που θα μπορέσει να στεγάσει τις ανάγκες του Εθνικού (και για άλλα αθλήματα) και των χιλιάδων μελών και φίλων του.

Πολλές διοικήσεις τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Δήμου Πειραιά, υποσχέθηκαν αλλά ουδέποτε υλοποίησαν το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Εθνικού.

Για να είμαστε ειλικρινείς... Και χώροι υπάρχουν διαθέσιμοι στον Πειραιά προς αξιοποίηση και χρήματα θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν προκειμένου να κατασκευαστεί ένα γήπεδο που θα κάλυπτε ανάγκες και άλλων ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης ενδεχομένως.

Χώροι και πέραν του Σχιστού με τα όσα νομικά κολλήματα προκύπτουν από τη χρήση γης. Χώροι που βρίσκονται εντός των στενών ορίων του Δήμου Πειραιά και παραμένουν αναξιοποίητοι. Χώροι εύκολα προσβάσιμοι στους Πειραιώτες.

Αυτό που λείπει είναι η βούληση και η ανάληψη πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Γιατί μπορεί να έγιναν κάποιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλης όσο και από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη, όμως το θέμα κόλλησε στη γραφειοκρατία και τα νομικά ζητήματα που προανέφερα.

Είμαι πεπεισμένος, ότι με την εκλογή του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και με τη στήριξη όλων των υποψηφίων - εκλεγμένων και μη - μέσα στην επόμενη 4ετία θα μπουν οι βάσεις για την άρτια υλοποίηση του πολυπόθητου γηπέδου του Εθνικού.

Το οφείλουμε στους Πειραιώτες φίλους του Εθνικού, το οφείλουμε στην αθλητική ιστορία του Πειραιά, το οφείλουμε στους ίδιους μας τους εαυτούς!

Με την ευχή λοιπόν το 2023 να εξετάσουμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Εθνικού στο νέο του σπίτι!