Αποκλειστικό: Κατάσχεση 470.000 ευρώ στο Νεκροταφείο Σχιστού – Αδειάζουν τα ταμεία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε άμεσο κίνδυνο τίθεται πλέον η εύρυθμη λειτουργία του Κοιμητηρίου Σχιστού, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται εκτέλεση κατάσχεσης ποσού άνω των 470.000 ευρώ!

Τα αποκλειστικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή του και δημοσιεύει το Piraeus Press, αποδεικνύουν ότι υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα πλέον, ενώ η Διοίκηση του Κοιμητηρίου Σχιστού θα πρέπει να ενημερώσει επισήμως για το τι μέλλει γενέσθαι, εφόσον υλοποιηθεί το συγκεκριμένο κατασχετήριο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του PP, στο ταμείο του Κοιμητηρίου Σχιστού υπάρχουν διαθέσιμα περί τα 500.000 ευρώ, ενώ με την κατάσχεση των 470.000 ευρώ, αυτομάτως «παγώνουν» οι όποιες πληρωμές τρίτων, καθώς προκαλείται σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας.

Τελικά τι γίνεται με το ασυμβίβαστο του Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού;

Μέσα σε όλα αυτά, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα σχετικά με τη νομιμότητα άσκησης καθηκόντων Προέδρου από τον Δημοσθένη Σταματάτο, ο οποίος φέρεται να είναι πρώην εργαζόμενος της Βουλής και νυν υπάλληλος του Δήμου Νίκαιας Ρέντη (με απόσπαση;), ενώ παράλληλα είναι και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στον ίδιο Δήμο!

Μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημη γνωμάτευση που να απαντά στο ερώτημα «έχει ασυμβίβαστο ο Πρόεδρος του Σχιστού;» και κατά συνέπεια «είναι νόμιμες οι αποφάσεις που λαμβάνονται;».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μέλη του ΔΣ αρνούνται να υπογράψουν το τελευταίο χρονικό διάστημα αποφάσεις που αφορούν σε προμήθειες, υπό το φόβο ενδεχόμενης τέλεσης παράτυπων - παράνομων πράξεων από μέρους τους!

Ενώ όπως πρώτο είχε αποκαλύψει με έγγραφα το PP, δεν είναι λίγα τα εξώδικα που έχει λάβει ο Πρόεδρος του Κοιμητηρίου Σχιστού από εξωτερικούς συνεργάτες, σχετικά με το ζήτημα της νομιμότητας άσκησης καθηκόντων Προέδρου!

Μεγάλη ανησυχία σε Δημάρχους και Μητροπολίτες

Όλα τα παραπάνω έχουν έλθει σε γνώση τόσο των Δημάρχων που συμμετέχουν στη Διοίκηση του Κοιμητηρίου Σχιστού (Δήμοι ευρύτερου Πειραιά και Μοσχάτο-Ταύρος), αλλά και στους Μητροπολίτες Πειραιά και Νίκαιας.

Και μάλιστα ορισμένοι δεν κρύβουν την έντονη αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον του Κοιμητηρίου Σχιστού!

Μετά τη σημερινή αποκάλυψη για το κατασχετήριο των 470.000 ευρώ, σίγουρα ξημερώνουν νέες ακόμα πιο δύσκολες μέρες για το μεγαλύτερο Κοιμητήριο των Βαλκανίων!

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης και στο βάθος… αλλαγές στη Διοίκηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του PP ο Εισαγγελέας είναι με το ένα πόδι στο Κοιμητήριο Σχιστού μετά τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ενώ έμπειροι παράγοντες της Αυτοδιοίκησης του Πειραιά, ανέφεραν σε επικοινωνία τους με το PP, ότι βλέπουν να έρχονται ραγδαίες εξελίξεις και αλλαγές στο Σχιστό!

Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν η ατάκα ενός εξ αυτών ο οποίος ανέφερε ότι:

«Το Νεκροταφείο έχει μπει στο στόχαστρο των ΜΜΕ με αποκλειστική ευθύνη της παρούσας διοίκησης και των λανθασμένων επιλογών της. Όσο νωρίτερα γίνουν οι αλλαγές τόσο το καλύτερο για το Νεκροταφείο του Σχιστού»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΧΙΣΤΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η σοβαρή καταγγελία για Νεκροταφείο Σχιστού: «Ο Πρόεδρος έχει ασυμβίβαστο»

Νέο εξώδικο στο Νεκροταφείο Σχιστού – Ζητούνται απαντήσεις από Πρόεδρο της Βουλής, Αρχή Διαφάνειας & Εισαγγελέα Πειραιά! (έγγραφα)