Γιατί πετούσαν στρατιωτικά ελικόπτερα στον ουρανό του Πειραιά;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σήμερα το πρωί στρατιωτικά ελικόπτερα «έσχιζαν» τον ουρανό του Πειραιά και πολλοί αναρωτιούνταν το γιατί.

Το ίδιο μάλιστα συνέβη στην Ακρόπολη περίπου στη μία το μεσημέρι με τους κατοίκους να απορούν με τη συχνή διέλευση των αεροσκαφών.

IMG_3341

Η απάντηση είναι στα πλαίσια των ασκήσεων ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Φέτος παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των αυστηρών προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί, η πατρίδα μας θα τιμήσει την ηρωική Επανάσταση του 1821 όπως της αρμόζει!
Υπενθυμίζεται πως το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας προετοιμάζει μία μεγάλη στρατιωτική παρέλαση την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 που θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων και τιμώμενες χώρες θα είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία. Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθούν ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτκαι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης.
Από ρωσικής πλευρά, δεν έχει επιβεβαιωθεί σε ποιο επίπεδο θα εκπροσωπηθεί η Μόσχα. Δεδομένης της ανακοίνωσης από την ρωσική προεδρία ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα έλθει στην Ελλάδα για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών, αναμένεται πιθανότατα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.