ΕΒΕΠ: Συνάντηση με τον πρόεδρο της ONEX για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η αναζωογόνηση των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων στον ευρύτερο Πειραϊκό χώρο και η ανάπτυξη συνεργειών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ναυπηγοεπισκευές και την προώθηση υλικών για πλοία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ήταν το αντικείμενο εργασίας σε πρόσφατη συνάντηση, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, με επίσημο προσκεκλημένο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΝΕΧ, Πάνο Ξενοκώστα.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, εκτός του προέδρου του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη, έλαβαν μέρος τα μέλη της διοίκησης Κ. Αχλαδίτης, Κ. Κορωνάκης, Θ. Πιτσιρίκος και Ν. Μαυρίκος, διερευνήθηκαν τα πεδία συνεργασίας και διαπιστώθηκε η διάθεση και των δύο πλευρών για ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

Οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου υπενθύμισαν ότι το ΕΒΕΠ έχει καταστήσει σαφές πως θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια αναγέννησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας γεγονός που σημαίνει εκτός της διατήρησης των θέσεων εργασίας των απασχολούμενων στο ναυπηγείο και το άνοιγμα ενός σημαντικού αριθμού νέων θέσεων εργασίας στο cluster του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα γενικότερα.

Ο κ. Κορκίδης, ανέφερε ότι: «Το ΕΒΕΠ πιστεύει στις τεράστιες δυνατότητες και στηρίζει όλες τις μικρές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευής από το Πέραμα έως την Ελευσίνα. Η αναζωογόνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι σημαντική, αφού μπορούν να διαδραματίσουν σημαίνοντα υποστηρικτικό ρόλο στη ναυτιλία, αλλά και στη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας, αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την διαμόρφωση κλίματος με θετικό πρόσημο για το ναυτιλιακό επιχειρείν. Η αναζωογόνηση γενικότερα των ναυπηγικών επιχειρήσεων και της ναυπηγοεπισκευής θα προσδώσει δυναμική στην Ελληνική οικονομία, αλλά και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στο χάρτη των χωρών της Μεσογείου που διαθέτουν ισχυρές ναυπηγικές βάσεις, για τον δεξαμενισμό και επισκευή κάθε τύπου πλοίου.»