ΑΙΓΙΝΑ: Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν στο Κυβερνείο (ΦΩΤΟ)

Αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Κυβερνείου της Αίγινας

– Δείτε φωτογραφίες

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα ήρθαν στο φως μετά από τις ανασκαφές  στον προαύλιο χώρο του Κυβερνείου της Αίγινας. Οι επισκέπτες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης αλλά και οι θεατές των παραστάσεων του Φεστιβάλ Θεάτρου έρχονται αντιμέτωποι με τον περιφραγμένο χώρο της αυλής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, στον οποίο και ανακαλύφθηκε σημαντικό τμήμα  του οικισμού της αρχαίας  Αίγινας. Τοιχία, φρεάτια, και άλλα  κτίσματα  που εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά τον ανυποψίαστο επισκέπτη.

Παράλληλα  στον εσωτερικό χώρο του Κυβερνείου, στο ισόγειο, ήρθε στο φως ένα ψηφιδωτό που αναπαριστά έναν κροκόδειλο. Τα ευρήματα αυτά είχε  την ευκαιρία να θαυμάσει η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα  Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη κατά  την επίσκεψη της στα Καποδιστριακά κτίρια της Αίγινας στις 24 Σεπτεμβρίου

Η αρχική σκέψη για  την τύχη  των ευρημάτων αυτών ήταν να καλυφθούν με μια μοντέρνα κατασκευή από γυαλί ώστε ο επισκέπτης του Κυβερνείου να έχει  την ευκαιρία εισερχόμενος στο κτίριο να θαυμάσει την κατοίκηση των αρχαίων κατοίκων  του νησιού. Και ασφαλώς αυτή είναι και η καταλληλότερη λύση που προτείνεται και όχι να σκεπαστούν με χώμα!