Μαρία Γκουτζαμάνη: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής “Άδηλες σκέψεις”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Μαρία Γκουτζαμάνη: Παρουσιάζει τη ποιητική της συλλογή "Άδηλες σκέψεις"

- Δείτε πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση

Η Μαρία Γκουτζαμάνη παρουσιάζει την ποιητική της συλλογή "Άδηλες σκέψεις" την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30 στον Πολυχώρο PIREE (Κάστορος 78, Πειραιάς).

Στην εκδήλωση θα προλογίσει ο Διδάκτωρ Φιλολογίας και Διευθυντής του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Μιχάλης Άνθης.

Κατά την παρουσίαση θα ακουστούν  ποιήματα της συλλογής μελοποιημένα από τον Μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και Καλλιτεχνικό Διευθυντή Του Ωδείου Μάνδρας Ελευθέριο Καλκάνη, συνοδεία μικρού μουσικού συνόλου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Σταυρούλας Μεντή.

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Μαρία Γκουτζαμάνη σπούδασε αρχαιολογία και φιλολογία στα Πανεπιστήμια St. Klimemt Ohridsku (Master of Arts) και Εθνικό και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην υποβρύχια αρχαιολογία και εργάστηκε επί σειρά ετών ως καταδυόμενη αρχαιολόγος στην Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Εδώ και είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά με δική της εταιρεία στον Πειραιά, στο χώρο της διεθνούς διαμεταφοράς και των logistics. Παράλληλα ασχολείται με ζητήματα που άπτονται της αρχαιολογίας της μελισσοκομίας, συμμετέχοντας σε ερευνητικές ομάδες πειραματικής αρχαιολογίας, καθώς και με κοινά στον Πειραιά, ιδίως σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό.
Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικές εκδόσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης & ηλεκτρονικό τύπο. Ένα από τα χαρακτηριστικά της ποίησής της είναι η σύνδεση του υπαρξιακού με το ερωτικό στοιχείο.