Ράλλειος: Ζορμπάς θεατρικό στο Πολιτιστικό Κέντρο Κ.Κωσταράκος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τo Ράλλειο Λύκειο Θηλέων Πειραιά τιμώντας το τεράστιο έργο του Νίκου Καζαντζάκη και με αφορμή την επέτειο της γεννήσεως του, ανεβάζει την θεατρική παράσταση με τίτλο  "Ένας Ζορμπάς, μα... τι Ζορμπάς" . 

Θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 5 και 6 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Κ. Κωσταράκος" στα Καμίνια.

Είκοσι μαθήτριες υποδύονται με δεξιοτεχνία ξεχωριστούς ρόλους, χορεύουν, τραγουδούν, παίζουν μουσική και... μαγεύουν... στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα για την Ελλάδα μας.!

Αντιστεκόμενο στη ματαιότητα του ακραίου εθνικισμού και του ανθρωποφάγου πολέμου, στο πρόσωπο του γερό-Αλέξη Ζορμπά καθρεπτίζεται ολόκληρη η Ελλάδα.

Τα μάτια του γερό Αλέξη πλημμυρίζουν με Φως Ελληνικό, τα χείλη του γεύονται Γεύσεις Ελληνικές, τα αυτιά του διακατέχονται με 'Ηχους Ελληνικούς, η μύτη του ευωδιάζει με Μυρωδιές Ελληνικές: θάλασσα-φως, ελιές-κρασί, χορός-ρυθμός, γιασεμί-θάλασσα. 

Πιο επίκαιρο από ποτέ... αναλογιζόμενοι την χρονική στιγμή που διανύει η χώρα μας.

Σκηνοθεσία: Μαρία Παναγιωτοπούλου

Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Καλαιτζίδης (Λυκειάρχης)

Διασκευή: Δημήτρης Χριστόπουλος (Καθηγητής Φιλολογίας)

 
Θίασος: Μαθήτριες Λυκείου Ραλλείου

... Μωρέ, εγώ σου λέω πως ο κόσμος ετούτος είναι μυστήριο κι ο άνθρωπος είναι χτήνος μεγάλο. Χτήνος μεγάλο και μεγάλος θεός. Ένας κακούργος κομιτατζής, που είχε κατέβει κι αυτός μαζί μου από τη Μακεδονία, ο Γιώργαρος με τ’ όνομα, κι είχε κάμει τέρατα και σημεία, ένας βρωμερός χοίρος, έκλαιγε. «Τι κλαις, μωρέ Γιώργαρε;» του κάνω, κι έτρεχαν και μένα βρύσες τα μάτια μου. «Τι κλαις, βρε γουρούνι;» Μα αυτός έπεσε πάνω μου και δώστου να με φιλάει και να κλαίει σα μωρό παιδί. Κι ύστερα έβγαλε, αυτός ο τσιγκούναρος, το κεμέρι του, φκαίρεσε στην ποδιά του τις χρυσές λίρες, που είχε κουρσέψει από τους Τούρκους που σκότωσε κι από τα σπίτια που πάτησε, και τις πετούσε φούχτες στον αγέρα. Κατάλαβες, αφεντικό; Αυτό θα πει ελευτερία.!...

Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Μαρτίου ώρα 19.00

Είσοδος Ελεύθερη

Πολιτιστικό Κέντρο "Κ.Κωσταράκος"
πρώην «ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ»
Θήρας & Μαντινείας - Καμίνια

Σας Περιμένουμε .!!!