Ο Βασίλης Κορκίδης έκοψε τη βασιλόπιτα στο κατάμεστο ΕΒΕΠ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το ΕΒΕΠ έκοψε βασιλόπιτα σε μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση

- Χαιρετισμός Προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣ Βασίλη Κορκίδη

- Βράβευση παραγωγικών φορέων του Πειραιά

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του ΠΕΣ Βασίλης Κορκίδης έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλη, της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και πολλών ακόμα επισήμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΒΕΠ

Σεβασμιότατε, Κύριε Δήμαρχε, Κυρία Περιφερειάρχη, Κύριε εκπρόσωπε της Κυβέρνησης & της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κύριοι Πρόεδροι και εκπρόσωποι κομμάτων, Κύριοι Υπουργοί, Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Aρχηγέ του Λιμενικού Σώματος, Κύριοι Γενικοί Γραμματείς, Κυρία και Κύριοι Πρέσβεις, Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι,

Καλή Χρονιά! Χρόνια Πολλά! Ευτυχισμένο το 2019, με Υγεία, Ευημερία και Προκοπή.

Σας καλωσορίζουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και σας ευχαριστούμε για την τιμητική σας παρουσία στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας. Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος, γιατί πλέον έχει γίνει θεσμός, αφού πρόκειται για την έκτη συνεχή χρονιά, που συνδιοργανώνουμε την εν λόγω εκδήλωση με τους σημαντικούς παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, που φιλοξενεί το Επιμελητήριό μας. Φέτος στο ΕΒΕΠ και τον Πειραιά φιλοξενούμε άλλο ένα νεοσύστατο σημαντικό φορέα για τα επόμενα τρία χρόνια το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής του οποίου έχω την τιμή να προεδρεύω με την εμπιστοσύνη των προέδρων και μελών των 6 Επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά.

Με χαρά μάλιστα ανακοινώνουμε την αύξηση της επιχειρηματικότητας που καταγράφεται από τα επίσημα στοιχεία των Επιμελητηρίων στο ΓΕΜΗ, καθώς είναι ένα καλό σημάδι για την οικονομία, αφού το 2018 διευρύνθηκαν σημαντικά κατά 7% οι νέες ιδρύσεις επιχειρήσεων, ενώ μειώθηκαν αισθητά κατά 33% τα «λουκέτα».

Πέρυσι, στην ίδια εκδήλωση, βραβεύσαμε ικανούς ανθρώπους από τους Κλάδους της Βιομηχανίας και του Εμπορίου. Συνεχίζοντας και φέτος, αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία μας, γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι, οφείλουμε πάντα να επιβραβεύουμε την πρωτοπορία, την καινοτομία, την οικογενειακή επιχειρηματική παράδοση και την υγιή επιχειρηματικότητα, οι παραγωγικοί φορείς της πόλης μας, αποφασίσαμε ομόφωνα να τιμήσουμε την εταιρεία «Καφεκοπτεία Λουμίδη E.Π.Ε.» και την εταιρεία «ΙΟΝ Α.Ε.» αναγνωρίζοντας την μακρά και πολύτιμη προσφορά των οικογενειακών τους επιχειρήσεων στον κόσμο του Εμπορίου, της Βιομηχανίας και του «επιχειρείν».

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Η επιχείρηση «Καφεκοπτεία Λουμίδη», έχοντας, ως σταθερές αξίες τον σεβασμό στο προϊόν και στο πελάτη έχει καθιερωθεί, ως η πιο επώνυμη επιχείρηση στο χώρο, με υψηλή αναγνωρισιμότητα και συναισθηματική αξία στην ιστορία του ελληνικού «επιχειρείν». Σήμερα η δεύτερη και τρίτη γενιά, βασιζόμενοι στην εμπειρία σχεδόν 100 ετών, συνεχίζει μαζί την παράδοση της Οικογένειας Λουμίδη, και μοιράζεται το μεράκι και τη γνώση τους με τους λάτρεις του καφέ και των παραδοσιακών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα.

Η «ΙΟΝ» έχει καταφέρει σήμερα να γίνει συνώνυμο της σοκολάτας στην Ελλάδα χάριν στην εμμονή της εταιρείας στην ποιότητα, την καινοτομία και την ξεχωριστή γεύση των προϊόντων της. Με σύνολο εργαζομένων, που ξεπερνάει τους 950 και κύκλο εργασιών κοντά στα 115€ εκατομμύρια, κατατάσσεται μεταξύ των 50 μεγαλυτέρων βιομηχανιών στην Ελλάδα και το πιο σημαντικό, είναι εξ ολοκλήρου ελληνικών συμφερόντων.

Επίσης, έχουμε τη χαρά απόψε να βραβεύουμε τον κ. Γιώργο Ξηραδάκη, Πρόεδρο του "Propeller Club" αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά του στην επιχειρηματική ανάπτυξη της πόλης μας και τη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας της ελληνικής ναυτιλίας, τον κ. Γιώργο Γαβρίλη, Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο και σημαντικό έργο του στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης μας, αλλά και για την συμμετοχή του στα διοικητικά μας συμβούλια, ανελλιπώς.

Τέλος στον κ. Γιώργο Νιώτη, για την πολύτιμη προσφορά του στην Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Πειραιώς αλλά και για την βοήθεια του στο Επιμελητήριο μας.

Είναι γεγονός ότι, κάθε νέα χρονιά δημιουργεί πάντα την ελπίδα και τη προσδοκία για κάτι καινούργιο, κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο. Υπάρχουν, λοιπόν πολλά που θέλουμε, ως επιχειρηματίες και ως πολίτες να βελτιωθούν, να διορθωθούν και να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς.

Γι’ αυτό, οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός από πολιτική ένταση στον δημόσιο διάλογο και το Κοινοβούλιο, οφείλουν να παρατάξουν ένα άρτιο και εφικτό πρόγραμμα διακυβέρνησης και να επιλέξουν τους κατάλληλους ανθρώπους, που θα μπορέσουν να το υλοποιήσουν αμέσως μετά τις εκλογές.

Οι άνθρωποι της επιχειρηματικότητας από την πλευρά μας, περιμένουμε μία εθνική πολιτική για περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες με μεγαλύτερα κέρδη, λιγότερους φόρους για περισσότερες δουλειές και βεβαίως καλύτερα αμειβόμενες.

Οι πολίτες έχουμε ανάγκη από περισσότερη ασφάλεια και ζητάμε υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες υγείας και παιδείας.

Οι αδύναμοι συμπολίτες μας δικαιούνται περισσότερη αλληλεγγύη για να ανακτήσουν μία αξιοπρεπή διαβίωση και η υπό διωγμό μεσαία τάξη, μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, αναζητούν περισσότερους πολιτικούς με καλύτερο επίπεδο και περισσότερο ήθος, το οποίο έχει λείψει από την πολιτική ζωή του τόπου μας.

Το 2019 θα έχει εξελίξεις και ανατροπές, προσδοκίες, αλλά και κινδύνους, αφού πολλά σημαντικά οικονομικά θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα και αναμένουν λύσεις.

Οι 10 βασικοί «δίδυμοι γρίφοι» θα είναι η έξοδος στις αγορές και η έκδοση ομολόγων, οι ρυθμίσεις χρεών και των κόκκινων δανείων, οι τράπεζες και η έλλειψη ρευστότητας, τα ακίνητα και οι πλειστηριασμοί, ο κατώτατος μισθός και οι προσλήψεις, οι συντάξεις και τα αναδρομικά, η φορολογία και οι εισφορές των επιχειρήσεων, τα υπερπλεονάσματα από την υπερφορολόγηση, οι προεκλογικές παροχές και η αναθεώρηση του προϋπολογισμού και βεβαίως κατά πόσο μία κυβέρνηση με ψήφο ανοχής στη Βουλή, εμπνέει συνθήκες εμπιστοσύνης στην αγορά.

Φίλες και φίλοι,
Οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά, οι πρόεδροι και τα μέλη μας ως επιχειρηματίες, που αγαπάμε την πόλη μου και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά σε αυτή, προσδοκούμε από τη φετινή χρονιά 7 εφικτές εξελίξεις για τον Πειραιά:

•Να ολοκληρωθούν τα έργα του Τραμ και να λειτουργήσει χωρίς ατυχήματα. Να μπουν στο τελικό στάδιο τα έργα των σταθμών του μετρό, ώστε να αναδείξουν το κέντρο του Πειραιά σε μία υπερτοπική αγορά, σε ένα Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο.
•Να προχωρήσουν τα έργα για τη δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς, ως μίας νέας, σύγχρονης, αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένης Κεντρικής Αγοράς τροφίμων, η οποία αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη του Πειραιά.
•Να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για τη δημιουργία και λειτουργία του μεγαλύτερου εμπορευματικού κέντρου της χώρας, του Θριάσιου, ενός έργου στρατηγικής σημασίας με πολλαπλές αναπτυξιακές προοπτικές, που ξεπερνά σαφέστατα και τα σύνορα της χώρας και θα συμβάλλει στην αύξηση των μεταφερόμενων με τον σιδηρόδρομο εμπορευματικών φορτίων και την ανάδειξη, βέβαια, της Ελλάδος σε ισχυρό παράγοντα της εφοδιαστικής αλυσίδας και σε μια κύρια πύλη διακίνησης εμπορευμάτων προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
•Να αναβαθμιστεί το λιμάνι του Πειραιά στο 1ο μεγαλύτερο της Μεσογείου και στα πέντε μεγαλύτερα στην Ευρώπη, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Β.Ε.Π. στηρίζει την προσπάθεια της Ο.Λ.Π. Α.Ε. να αναπτυχθεί ο Πειραιάς ακόμα περισσότερο, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και να εφοδιάζει τα πλοία «γίγαντες των θαλασσών».
•Επιπλέον, να λειτουργήσουν παράλληλα και συνδυαστικά και όχι ανταγωνιστικά τα 2 μεγάλα Αναπτυξιακά Προγράμματα, που αφορούν στην πόλη και το λιμάνι, η ΟΧΕ του Δήμου Πειραιά και το Masterplan της Ο.Λ.Π. ΑΕ.
•Να αναβιώσει η ναυπηγοεπισκεύη και να επαναλειτουργήσουν τα Ελληνικά ναυπηγεία, οι δεξαμενές καθώς και κάθε επισκευαστική υποδομή στο Πέραμα.
•Nα συνεχιστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπως η αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου της «Παπαστράτος», καθώς οι επενδύσεις αναμένεται να προσδώσουν υψηλή προστιθέμενη αξία στην περιοχή και να δημιουργήσουν νέες, σταθερές θέσεις εργασίας.

Κυρίες και κύριοι
Το 2019 εύχομαι να αποτελέσει το έτος ανάκαμψης της οικονομίας και κοινωνίας μας. Χρειαζόμαστε ενότητα, αισιοδοξία, πίστη στις δυνάμεις μας και συστηματική εργασία για την επίτευξη του μεγάλου στόχου μας. Σε αυτή την προσπάθεια, σας διαβεβαιώνω, ως Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς μαζί με όλους τους προέδρους των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, ότι θα σταθούμε αρωγοί δίπλα σε κάθε επιχειρηματία και της πειραϊκής κοινωνίας. Ως δείγμα της έμπρακτης στήριξης μας στο θεάρεστο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, με πρωτοστάτη τον Σεβασμιότατο, το ΕΒΕΠ και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης μας δεσμευόμαστε μέσα στο 2019 να αγοράσουμε ένα σχολικό εξοπλισμένο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Καλή Χρονιά» !