ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ: Σημαντική Δωρεά προς το Πολεμικό Ναυτικό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 υπεγράφη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού η Σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση τεσσάρων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, κατασκευής των εταιρειών “BAUDOUIN” και “LEROY SOMER”, σε μία φρεγάτα τύπου “S” του Πολεμικού Ναυτικού, προς αντικατάσταση των υφιστάμενων, παλαιάς τεχνολογίας.Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.».

Η Σύμβαση υπεγράφη από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Λασκαρίδη κ. Πάνο Λασκαρίδη, τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας “Société InternationaledesMoteursBaudouin” κ. Fabrizio Mozzi, και το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας “NΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ” κ. Απόστολο Ντάσιο, ενώ παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.Το πρόγραμμα, το οποίο φέρει την επωνυμία «ΚΥΚΝΟΣ», αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός εννέα μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης (παράδοση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, εγκατάσταση, εκτέλεση δοκιμών).Το σημαντικό κόστος της σύμβασηςαυτής θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους αδελφούς Πάνο και Θανάση Λασκαρίδη.

Η ένθερμη στήριξη του Προέδρου του Ιδρύματος στο Πολεμικό Ναυτικό είναι σταθερή και έχει εκδηλωθεί με δωρεές, χορηγίες για την αναπαλαίωση του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Θ/Κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ» και κορυφώθηκε το 2015 με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη με το Πολεμικό Ναυτικό.

Με την επιτυχή αντικατάσταση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών με νεότερου τύπου, αναμένεται να εξασφαλισθεί μεγαλύτερη διαθεσιμότητα της ηλεκτροπαραγωγού εγκατάστασης για χρονικό διάστημα που θα καλύπτει το προσδόκιμο χρόνο επιχειρησιακής αξιοποίησης των φρεγατών τύπου “S”, εξασφαλίζοντας περιορισμένη και χαμηλού κόστους συντήρηση και επισκευή τους, αξιοποιώντας παράλληλα τα εξαρμοσθέντα ζεύγη ως αμοιβά για την υποστήριξη των υπολοίπων φρεγατών ομοίου τύπου.

laskaridi1

Η υπογραφή της Σύμβασης. Από αριστερά: κ. Πάνος Λασκαρίδης, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, κ. FabrizioMozzi, κ. Απόστολος Ντάσιος

laskaridi2

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση για την υπογραφή της Σύμβασης

laskaridi3

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση για την υπογραφή της Σύμβασης

laskaridi4

Η φρεγάτα «Αδριάς», τύπου “S”