ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Πανηγυρίζουν Πειραιάς, Νίκαια και Πέραμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σε πανηγυρικό κλίμα Πειραιάς, Νίκαια και Πέραμα εν όψει της εορτής του Αγίου Νικολάου

- Οι πανήγυρεις θα τελεστούν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού

Με κάθε λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος στον ευρύτερο Πειραιά, η μνήμη του Αγίου Νικολάου, προστάτη των Ναυτικών.

Κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου πλήθος πιστών καταφεύγει στους ομώνυμους ναούς σε Πειραιά, Νίκαια και Πέραμα για να λάβει τη χάρη του Αγίου.

Ωστόσο φέτος τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Πειραιά ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου και Αγίου Σπυρίδωνα αποφάσισαν να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών και οι Μητροπολίτες Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και Νίκαιας κ.κ. Αλέξιος θα προεξάρχουν αντίστοιχα σε όλες τις ακολουθίες των ενοριών τους.

Το Πολεμικό Ναυτικό τιμά τον Άγιο Νικόλαο

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό φέτος τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού δε θα είναι προσβάσιμα για το κοινό στο Λιμάνι του Πειραιά.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού τιμά τον Άγιο Νικόλαο δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα του βίντεο με ευχές από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Πώς θα εορταστούν Άγιος Νικόλαος & Άγιος Σπυρίδωνας