Με πρωτοβουλία του Καθηγητή Γ. Τσιβγούλη το πανελλαδικό δίκτυο γρήγορης παρέμβασης για τα Εγκεφαλικά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με επίσημη συνέντευξη τύπου, η Αν. Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε πως η πρωτοβουλία του διακεκριμένου Καθηγητής Νευρολογίας κ. Γιώργου Τσιβγούλη παίρνει σάρκα και οστά.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός πρότυπου δικτύου γρήγορης αντιμετώπισης και ολοκληρωμένης φροντίδας σε ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, που στόχο έχει να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές, αλλά και να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής των εν λόγω ασθενών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεώργιος Τσιβγούλης είναι Καθηγητης Νευρολογίας και Διευθυντής της Β’ Νευρολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», ενώ από το 2021 κατέχει τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρίας.

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση της κ. Γκάγκα στα κοινωνικά δίκτυα:

Με μεγάλη χαρά ανακοινώσαμε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, με τους συναδέλφους Γ.Τσιβγούλη, Ν.Πτώχη, Ε.Αρχοντάκη και Δ.Πύρρο, τη δημιουργία του πανελλαδικού δικτύου γρήγορης παρέμβασης και ολοκληρωμένης φροντίδας για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (ΑΕΕ). Τα ΑΕΕ συμβαίνουν καθημερινά, αφορούν πολύ συχνά νέους ανθρώπους και αποτελούν κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Η πρωτοβουλία του καθηγητή Γ.Τσιβγούλη και η δουλειά τριών έγκριτων επιστημονικών ομάδων έγινε πραγματικότητα. Για να υλοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, και να μπορούν να προλαμβάνονται πολλοί θάνατοι και μόνιμες αναπηρίες, χρειάστηκαν δύο χρόνια προσπάθειας, δουλειά πολλών ομάδων και η καθοριστική συμβολή του ΕΚΑΒ.
Είμαι περήφανη που συμμετείχα στην προσπάθεια αυτή αρχικά ως πρόεδρος του ΚεΣΥ και τώρα από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν.