Αποκλειστικό: Η Αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στο Νοσοκομείο Μεταξά (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αιφνιδιαστική επίσκεψη της Αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο Νοσοκομείο Μεταξά

- Συνοδευόταν από τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιά και Νήσων Χρήστο Ροϊλό

- 2ωρη «ξενάγηση» σε όλο το Νοσοκομείο από τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντο Ευσταθόπουλο

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» επισκέφθηκε σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, όπου την υποδέχτηκε ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστος Ροϊλός και ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, ξεκινώντας από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τα Εξωτερικά Ιατρεία, ενώ ακολούθως επισκέφτηκε το Κυτταρολογικο και Παθολογοανατομικό Εργαστήριο, το Αιματολογικό, το Ακτινολογικό (αξονικός τομογράφος και υπέρηχος), τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τα Χειρουργεία, το Ενδοσκοπικό, τη Μονάδα Μαστού, το τμήμα πυρηνικής ιατρικής και το Pet CT, τους γραμμικούς επιταχυντές (ακτινοθεραπεία), όπως επίσης και το Φαρμακείο του Νοσοκομείου, την Κοινωνική Υπηρεσία και το Γραφείο Συλλόγου Φίλων Ασθενών «Στάσου Κοντά μας», καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία, τα μαγειρεία, τα πλυντήρια και τον χώρο αποστείρωσης.


Επιπλέον, η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε το γραφεία της Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και άκουσε τις απόψεις τους, όπως επίσης και τους θαλάμους νοσηλείας ασθενών στην Ογκολογική, την Αιματολογική και τη Χειρουργική Κλινική, καθώς και τη Μονάδα Ημερήσια Νοσηλείας όπου χορηγούνται οι χημειοθεραπείες, ενώ είχε την ευκαιρία να δει τους ογκολογικούς ασθενείς και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους.

Οι περισσότεροι ασθενείς, όπως δήλωσαν, είναι πολύ ευχαριστημένοι από το προσωπικό του νοσοκομείου με την προθυμία και την στήριξη που τους προσφέρουν καθημερινά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι ασθενείς, σημαντικό ψυχολογικό στήριγμα στη δοκιμασία τους αποτελεί η ίδια η τοποθεσία του νοσοκομείου, αφού έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την θάλασσα από το παράθυρο του δωματίου τους.

Τέλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπόν προσωπικό του Νοσοκομείου, διαβεβαιώνοντάς τους ότι το Υπουργείο Υγείας καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό,  έτσι ώστε να βελτιωθούν οι παροχές υγείας που προσφέρονται στους ογκολογικούς ασθενείς.

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα από την επίσκεψη της κ. Γκάγκα στο Νοσοκομείο Μεταξά: