Κάνετε μπάνιο κάθε μέρα; – Δείτε από τι κινδυνεύετε!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων δεν μπορούν να περάσουν μέρα χωρίς να κάνουν μπάνιο τότε οι ειδικοί δεν σας έχουν ευχάριστα νέα.

Σύμφωνα με μελέτες οι αμερικανοί δερματολόγοι Dr. Joshua Zeichner και Dr. Ranella Hirsch υποστηρίζουν ότι «το πόσο συχνά κάνουμε μπάνιο και το τι θεωρούμε σωματική δυσοσμία είναι περισσότερο πολιτισμικό φαινόμενο».

Η υπερβολική καθαριότητα, όμως, όπως τουλάχιστον λένε οι δύο παραπάνω επιστήμονες, μπορεί τελικά να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό καθώς το να κάνει κανείς μπάνιο πολύ συχνά και μάλιστα με καυτό νερό, μπορεί να αφυδατώσει και να ερεθίσει το δέρμα, να απομακρύνει τα καλά βακτήρια που υπάρχουν σε κάθε υγιή επιδερμίδα και να δημιουργήσει μικρές ρωγμές που θέτουν τον οργανισμό πιο επιρρεπή στις μολύνσεις.

Επίσης, και οι δύο γιατροί συμφωνούν στο ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να κάνουν μπάνιο τα μωρά και τα μικρά παιδιά καθημερινά, καθώς η έκθεση σε βακτήρια και βρωμιές από μικρή ηλικία κάνει το δέρμα λιγότερο ευαίσθητο και αποτρέπει αλλεργίες και δερματικά προβλήματα, όπως εκζέματα.

Παρόλο, λοιπόν, που οι δραστηριότητές σας και οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν, βέβαια, το πόσο συχνά θέλετε να κάνετε μπάνιο, μπορείτε να αποφύγετε το καθημερινό πλύσιμο και να απολαμβάνετε ένα μπάνιο κάθε δύο με τρεις μέρες.