«Το piano στα forte του» υποδέχεται τον Γιώργο Φράγκο στις 8 Ιουνίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Γιώργος Φράγκος – Εικόνες

«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει τον ιδιαίτερο Γιώργο Φράγκο σε ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου τo Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, στις 8:30μμ. Μετά από σπουδές σε Ισπανία και Βιέννη, ο αθηναίος πιανίστας έχει εγκατασταθεί στο Βερολίνο. Παράλληλα με τις σπουδές του, κέρδισε σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και εμφανίζεται τόσο σε ρεσιτάλ όσο και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε σημαντικές ευρωπαϊκές αίθουσες.

O Φράγκος θα παρουσιάσει στις 8 Ιουνίου την τέταρτη παρτίτα του Bach, τις Εικόνες του Debussy, και την φαντασία σαν σονάτα του Δάντη του Liszt.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 5 ευρώ (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ), 10 (γενική είσοδος), 15 (διακεκριμένη θέση), 20 (οικογενειακό), 40 (όλα τα ρεσιτάλ).

Χώρος: Πειραϊκό Σύνδεσμος – Ωδείο Πειραιώς, Καραΐσκου 104, 18535 Πειραιάς, 210-4178159

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/peiraikos-syndesmos/to-piano-sta-forte-tou/

Πληροφορίες: http://www.facebook.com/PianoStaForte, instagram: @topiano_stafortetou

Αναλυτικό πρόγραμμα

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Παρτίτα σε ρε μείζονα, αρ. 4, BWV 828

Claude Debussy (1862-1918): Images I, L. 110 και 2, L. 111

Franz Liszt (1811-1886): Φαντασία σαν σονάτα "Après une lecture de Dante", «Χρόνια προσκυνήματος, 2η χρονιά Ιταλία», S. 161/7

Βιογραφικό

Ο πιανίστας Γιώργος Φράγκος γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο με τον Γιώργο Αραβίδη, στο Concervatorio Superior de Salamanca με τον Claudio Martinez Mehner και στην Escuela Superior de Música Reina Sofia με τον Ralf Gothóni και τον Eldar Nebolsin. Τελείωσε τις σπουδές του με ένα Μάστερ στο Ωδείο της Βιέννης. Σημαντικοί μέντορες για αυτόν έχουν υπάρξει οι πιανίστες Ferenc Rados και Maria João Pires. Εκτός από μουσική, έχει σπουδάσει μαθηματικά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο Γιώργος Φράγκος τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 2012. Είναι επίσης, ο νικητής του διαγωνισμού Montserrat Alavedra στη Βαρκελώνη το 2010. Κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό Primer Palau στη Βαρκελώνη το 2010, το οποίο ακολούθησε μια περιοδεία συναυλιών σε όλη την Ισπανία από την οργάνωση Juventudes Musicales. Είναι φιναλίστ του διαγωνισμού Fidelio στην Βιέννη το 2012.
Kατείχε θέση-fellowship στο Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο. Το 2010 ερμήνευσε στο Φεστιβάλ του Σανταντέρ το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του György Ligeti αποκομίζοντας ενθουσιώδεις κριτικές. Έκανε το ντεμπούτο του ως σολίστ με την Orquesta Sinfónica της Βαλένθια. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ του Σανταντέρ και την Sinfonietta ESMRS. Είναι επίσης τακτικός προσκεκλημένος του συνόλου σύγχρονης μουσικής Plural Ensemble της Μαδρίτης.
Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε ολόκληρη την Ευρώπη με ονομαστούς μουσικούς όπως οι Mate Bekavac και η Jasmine Choi. Σε αυτές τις παραστάσεις συγκαταλέγονται διάσημα κέντρα συναυλιών όπως Wiener Musikverein, Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional de Música de Madrid, Palacio de Congresos de Santander και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εμφανίσεις του έχουν μεταδοθεί από τις εθνικές ισπανικές και αυστριακές ραδιοφωνίες.
Τον Μάιο του 2013 έδωσε το πρώτο του Masterclass στο Eton College του Λονδίνου, ενώ από το 2016 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου (UDK). Πέρα από τις πιανιστικές του δραστηριότητες ο Γιώργος παίζει τακτικά εκκλησιαστικό όργανο στην εκκλησία Gedächtniskirche του Βερολίνου.

Ιστοσελίδα: http://www.giorgosfragos.com/

Σύνδεσμοι: https://www.youtube.com/watch?v=-8LHgFLi3e0

https://www.youtube.com/watch?v=VsPZsf17FVk

Χορηγός Επικοινωνίας: Piraeus Press