Η καταξιωμένη Αγάπη Τριανταφυλλίδη σε ρεσιτάλ πιάνου στο «piano στα forte του»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Αγάπη Τριανταφυλλίδη – Μινιατούρες

«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει την καταξιωμένη Αγάπη Τριανταφυλλίδη σε ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, στις 8:30μμ. Με καταγωγή από την Πρέβεζα, η αισθαντική πιανίστα ζει και εργάζεται από το 2008 στην Κολωνία της Γερμανίας, όπου και σπούδασε. Έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε σημαντικά ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ.

Την 1η Ιουνίου, η Τριανταφυλλίδη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μινιατούρες από την προκλασσική εποχή ως τον 20ό αιώνα: δύο σονάτες του Scarlatti, δύο έργα του Liszt, τις δύο πρώτες μπαλλάντες του Chopin, δύο σπουδές του Σκριάμπιν, τους 8 νησιώτικους χορούς του Κωνσταντινίδη και τους 3 αργεντίνικους χορούς του Ginastera.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 5 ευρώ (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ), 10 (γενική είσοδος), 15 (διακεκριμένη θέση), 20 (οικογενειακό), 40 (όλα τα ρεσιτάλ).

Χώρος: Πειραϊκός Σύνδεσμος – Ωδείο Πειραιώς, Καραΐσκου 104, 18535 Πειραιάς, 210-4178159

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/peiraikos-syndesmos/to-piano-sta-forte-tou/

Πληροφορίες: http://www.facebook.com/PianoStaForte, instagram: @topiano_stafortetou

Αναλυτικό πρόγραμμα

Domenico Scarlatti (1685-1757): Δύο σονάτες σε ρε ελάσσονα

Franz Liszt (1811-1886): Liebestraum αρ. 3 – Un Sospiro

Frédéric Chopin (1810-1849): Μπαλλάντες αρ. 1 και 2

Αλεξάντερ Ν. Σκριάμπιν (1872-1915): Δύο Σπουδές

Γιάννης Κωνσταντινίδης (1903-1984): 8 νησιώτικοι χοροί

Alberto Ginastera (1916-1983): 3 αργεντίνικοι χοροί

Βιογραφικό

Από τις δυναμικότερες ελληνικές παρουσίες στην διεθνή λόγια μουσική σκηνή, η Αγάπη Τριανταφυλλίδη γεννήθηκε στην Πρέβεζα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει χαρίσει κορυφαίας αισθητικής αριστοτεχνικές ερμηνείες σε έργα μεγάλων συνθετών και σημαντικές διακρίσεις γοητεύοντας με την ποιητική της έκφραση, την μοναδικής διαύγειας, λάμψη και ευγένεια των ήχων της. Νικήτρια στην ηλικία των 8 ετών με 1ο Βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν. κατέκτησε το αθηναϊκό κοινό.
Έλαβε το δίπλωμα πιάνου με την ανώτατη διάκριση στο Ωδείο Πρωτοπορία της Αθήνας με καθηγήτρια την διακεκριμένη πιανίστα Άλλα Χαλάψη και παράλληλα σημείωσε μια σπάνια για την εφηβεία διεθνή καλλιτεχνική διαδρομή.

Σημαντικοί  σταθμοί: το τρίτο βραβείο στον διαγωνισμό Chopin της Μόσχας, η υποτροφία του Διεθνούς Ιδρύματος Βλαντιμίρ Σπιβάκωφ, η σύμπραξη με την Συμφωνική μπάντα νέων του κολλεγίου πνευστών της Μόσχας υπό τον αείμνηστο Rem Gekht, η περίφημη εμφάνιση της στο Κρεμλίνο και το ντεμπούτο της με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. στην Εθνική Λυρική Σκηνή υπό τον Ανδρέα Πυλαρινό στην ηλικία των 14 ετών. Ο αείμνηστος πιανίστας Βλάντιμιρ Κράινιεφ επαίνεσε γραπτώς το σπάνιο ταλέντο και την σπουδαία εκπαίδευσή της που προδιέγραφαν ένα λαμπρό μέλλον για την Αγάπη.

Οι ακαδημαϊκές σπουδές της Diplom, Master of Music Solo, Konzertexamen και Master of Music μουσικής δωματίου στηρίχθηκαν από τις υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Ιδρύματος Ωνάση και ολοκληρώθηκαν με άριστα. Με καθηγητές τους Πάβελ Γκιλίλωφ, Jacοb Leuschner και Harald Schoneweg άφησε στην ακαδημαϊκή κοινότητα ανεξίτηλα δείγματα γραφής μιας ανεκτίμητης καλλιτεχνικής δύναμης.

Η πλούσια δράση της Αγάπης σε Ευρώπη, Αμερική, Ρωσία απολαμβάνει εγκωμιαστικές κριτικές και θαυμάζεται από διαπρεπείς κλασσικούς δημιουργούς που της εμπιστεύονται τις συνθέσεις τους. 'Εχει συμπράξει ως σολίστ με τις Συμφωνικές Ορχήστρες Orchester'91 του Αμβούργου, Συμφωνικές Ορχήστρες Δήμου San Martin και Πανεπιστημίου San Juan Αργεντινής, Südwestfalen Γερμανίας υπό τον Mariano Chiacchiarini και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μεγάλες αίθουσες, μεταξύ των οποίων η Philharmonie της Κολωνίας, το Auditorio Victoria του San Juan/Αργεντινή, η Beethovenhalle της Βόννης και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ενδεικτική είναι η ερμηνεία της στο τρίτο κοντσέρτο του Beethoven με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σλοβακίας υπό τον Rastislav Štúr μετά την κατάκτηση του δεύτερου βραβείου στον διαγωνισμό Ν. Hummel της Σλοβακίας.

Από την μεγάλη αγάπη της στη μουσική δωματίου προκύπτουν πολύτιμες συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες και εμφανίσεις σε φημισμένα Φεστιβάλ όπως Λουκέρνη, Amsterdam, Beethovenfest της Βόννης και Αθηνών οι οποίες αποσπούν άριστες κριτικές και προβάλλονται από τα διεθνή μέσα. Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη είναι ιδρύτρια του Eros Ensemble, στενή συνεργάτις της χορωδίας του WDR (Δυτική Γερμανική Ραδιοφωνία) και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου Πρωτοπορία.

Ιστοσελίδα: https://agapiano.com/

Σύνδεσμοι: https://www.youtube.com/watch?v=s_O3iPrDOos

https://www.youtube.com/watch?v=Ue70Ehe2BxI

Χορηγός επικοινωνίας: PireausPress