Ο Γρηγόρης Ιωάννου στο «piano στα forte του» στις 25 Μαΐου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Γρηγόρης Ιωάννου – Ρωσικό Πιανόραμα

«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει τον νεαρό βιρτουόζο Γρηγόρη Ιωάννου σε ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, στις 8:30μμ. Ο πολυβραβευμένος νεαρός πιανίστας σπούδασε σε Παρίσι και Λονδίνο. Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς της Ευρώπης, ενώ έχει ήδη εμφανιστεί με επιτυχία σε όλες τις σημαντικές αίθουσες της Ελλάδας.

Στις 25 Μαΐου, ο Ιωάννου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ρωσικής μουσικής που εκτείνεται σε περίοδο 50 χρόνων: από τον διαλογισμό του Τσαϊκόφσκι, μέσω της Φαντασίας του Σκριάμπιν, και δύο σπουδών και της δεύτερης σονάτας του Ραχμάνινωφ, θα καταλήξει στην έβδομη σονάτα του Προκόφιεφ.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 5 ευρώ (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ), 10 (γενική είσοδος), 15 (διακεκριμένη θέση), 20 (οικογενειακό), 40 (όλα τα ρεσιτάλ).

Χώρος: Πειραϊκό Σύνδεσμος – Ωδείο Πειραιώς, Καραΐσκου 104, 18535 Πειραιάς, 210-4178159

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/peiraikos-syndesmos/to-piano-sta-forte-tou/

Πληροφορίες: http://www.facebook.com/PianoStaForte, instagram: @topiano_stafortetou

Αναλυτικό πρόγραμμα

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893): Meditation op. 72

Σεργκέι Ραχμάνινωφ (1873-1943): 2 Études Tableaux op. 39, αρ. 5 και αρ. 9 – Σονάτα σε σι ύφεση ελάσσονα, αρ. 2, op. 36

Αλεξάντερ Ν. Σκριάμπιν (1872-1915): Φαντασία, op. 28

Σεργκέι Σ. Προκόφιεφ (1891-1953): Σονάτα σε σι ύφεση μείζονα, αρ. 7, op. 83

Βιογραφικό

Ο Γρηγόρης Ιωάννου έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πλέον υποσχόμενους νέους Έλληνες πιανίστες. Σημαντικότερη διάκρισή του μέχρι σήμερα αποτελεί η 3η θέση στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “Franz Liszt” που διεξήχθη στην Βαϊμάρη τον Νοέμβριο του 2018. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες κι έχει δώσει ρεσιτάλ στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία και τη Ρωσία. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένως στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός). Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα της Βαϊμάρης (Staatskapelle Weimar), την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Sinfonietta Αθηνών, την Συμφωνική Ορχήστρα του ΚΩΘ και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.

Εκτός από την διάκρισή του στη Βαϊμάρη, ο Γρηγόρης έχει βραβευτεί επανειλημμένως σε πολλούς Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου: 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό “De Bach Au Jazz” στην Αθήνα, 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό  “Città di Spoleto” στην Ιταλία, 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό “Paola Baschetti” στην Ιταλία,  2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό “Mayenne” στη Γαλλία και 2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό “Francesco Moscato” στην Ιταλία. Τον Απρίλιο του 2017 κέρδισε το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.

Ο Γρηγόρης αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2017 με διάκριση (First Class Honours) από το Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής (RCM) στο Λονδίνο, με καθηγητές τους Ian Jones και Peter Jablonski. Οι σπουδές του υποστηρίζονται από το Βρετανικό Ίδρυμα ABRSM και το Henry Wood Trust με πλήρη υποτροφία. Είναι απόφοιτος της Γαλλικής Ακαδημίας Schola Cantorum στο Παρίσι (Diplôme Supérieur, 2012) και του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών (Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, 1ο Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο, 2014) με καθηγήτρια την Αγάθη Λεϊμονή. Είναι επίσης απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου (2013) με καθηγήτρια στο πιάνο την Ειρήνη Λαλιώτου. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων πιάνου με καθηγητές όπως οι Aquiles Delle Vigne, Alberto Portugheis, Λίλια Μπογιατζίεβα, Ιγκόρ Πέτριν, Daniel Blumenthal και Γιούρι Μπογκντάνωφ.

Έχει δώσει επανειλημμένως συνεντεύξεις κι έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο στο πλαίσιο εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος. Τον Απρίλιο του 2018 παρουσίασε τις 12 Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας του Franz Liszt στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ιστοσελίδα: http://www.grigorisioannou.com/

Σύνδεσμοι: https://www.youtube.com/watch?v=h8HBjaylvlk

https://www.youtube.com/watch?v=WDhF2Jj0mcA

Χορηγός επικοινωνίας: PireausPress