Στις 11 Μαΐου ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων «Το piano στα forte του» με την σολίστ Ναταλία Μιχαηλίδου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ναταλία ΜιχαηλίδουΤαξίδι στην Γαλλία

«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει την διεθνούς φήμης Ναταλία Μιχαηλίδου σε ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στις 8:30μμ. Η διεθνούς φήμης σολίστ έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Άπω Ανατολή και πρώην Σοβιετική Ένωση, έχοντας να επιδείξει συνεργασίες με σημαντικούς μαέστρους. Το ρεπερτόριό της εκτείνεται από την προκλασσική εποχή ως σύγχρονους σύνθετες, πολλοί εκ των οποίων τής έχουν αφιερώσει έργα.

Στις 11 Μαΐου, η Μιχαηλίδου θα παρουσιάσει ένα γαλλικό πρόγραμμα ρομαντικής και ιμπρεσιονιστικής διάθεσης: έργα των Roussel και Fauré σε συνδυασμό μεταξύ άλλων με πρελούδια του Debussy και τον περίφημο Gaspard του Ravel.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 5 (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ), 10 (γενική είσοδος), 15 (διακεκριμένη θέση), 20 (οικογενειακό), 40 ευρώ (όλα τα ρεσιτάλ).

Χώρος: Πειραϊκό Σύνδεσμος – Ωδείο Πειραιώς, Καραΐσκου 104, 18535 Πειραιάς, 210-4178159

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/peiraikos-syndesmos/to-piano-sta-forte-tou/

Πληροφορίες: http://www.facebook.com/PianoStaForte, instagram: @topiano_stafortetou

Αναλυτικό πρόγραμμα

Albert Roussel (1869-1937): Ronde, από την σουίτα σε φα δίεση μείζονα, op. 14

Claude Debussy (1862-1918): 4 Πρελούδια, τ. 1 – Σπουδή αρ. 11, Pour les arpèges composés – L’isle joyeuse

Gabriel Fauré (1845-1924): Impromptu αρ. 2, op. 31 – Νυχτερινό αρ. 1, op. 33

Maurice Ravel (1875-1937): Gaspard de la Nuit, τρία ποιήματα υπό Alosius Bertrand

Βιογραφικό

H Ναταλία Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και άρχισε πιάνο με την μητέρα της Πόπη Μιχαηλίδου. Έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ στην ηλικία των πέντε ετών.

Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στην École Normale de Musique του Παρισίου, από όπου απεφοίτησε με το ανώτατο δίπλωμα “Concertiste” με ιδιαίτερη διάκριση, στην ηλικία των 17 ετών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Washington University των ΗΠΑ. Διακρίθηκε σε

ρεσιτάλ γαλλικής μουσικής και της απονεμήθηκε η υποτροφία “Albert Roussel”. Βραβεύθηκε στους διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου Βαρκελώνης, Vercelli και Athenaeum.

Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, σε Ευρώπη, Άπω Ανατολή, και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Έμφανίστηκε σε διεθνή φεστιβάλ και συνεργάσθηκε με διεθνούς φήμης μαέστρους και σολίστ. Συνέπραξε ως σολίστ με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Καμεράτα, Σολίστ της Πάτρας, την “Orchestre Colonne” στο Παρίσι, τις συμφωνικές ορχήστρες Κωνσταντινούπολης, Σεούλ και Μπουσάν (Ν.Κορέας), Ραδιοφωνίας της Μόσχας, Santa-Cecilia κ.ά. Πολλές συναυλίες της έχουν μεταδοθεί ζωντανά από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Παρά την εξειδίκευσή της στην γαλλική μουσική, η κυριαρχία της στο πιάνο εκτείνεται σε ευρύτατο ρεπερτόριο από την προκλασσική μέχρι την σύγχρονη εποχή. Σύγχρονοι συνθέτες τής έχουν αφιερώσει έργα τους, πολλά εκ των οποίων έχει παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Συνεργάζεται με την Ελένη Καραΐνδρου κι έχει συνεργασθεί με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Έχει διδάξει σε σεμινάρια στην Ελλάδα και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Διδάσκει στα ωδεία Αθηνών, «Σκαλκώτας» και Αγίου Στεφάνου. Από το 2001 είναι καθηγήτρια πιάνου  της École Normale de Musique de Paris. Είναι συχνά μέλος κριτικής επιτροπής διεθνών διαγωνισμών πιάνου ανά τον κόσμο. Έλαβε το βραβείο δίσκου 2003 για την έκδοση της Lyra “Λάλον Ύδωρ”.

Είναι Πρόεδρος της E.P.T.A. Hellas (European Piano Teachers Association). Από τον Οκτώβριο του 2016, διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα πιάνου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύνδεσμοι:

https://www.youtube.com/watch?v=8cPldLDirE0

https://www.youtube.com/watch?v=rtjjxVuW3fs

Χορηγός επικοινωνίας: PireausPress