Στη Βουλή οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για πρώτη φορά στα χρονικά βουλευτές προσήλθαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο φορώντας χειροπέδες -  Απαγορεύτηκε η είσοδος πολιτών -  Έξαλλος ο Κασιδιάρης

Σε μια πρωτόγνωρη στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας διαδικασία, οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές, ο Γιώργος Γερμενής της Χρυσής Αυγής και ο ανεξάρτητος πλέον, Στάθης Μπούκουρας, μεταφέρθηκαν από τις φυλακές στη Βουλή.

Η μεταγωγή από τον Κορυδαλλό στη Βουλή έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ ακόμα και στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου η παρουσία της αστυνομίας είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Οι δυο προφυλακισμένοι βουλευτές μεταφέρθηκαν στη Βουλή προκειμένου να πάρουν μέρος στη συζήτηση και την ονομαστική ψηφοφορία επί του εισαγγελικού αιτήματος άρσης της ασυλίας τους, όπως και των βουλευτών Νίκου Μίχου και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Ξέσπασε με λυγμούς ο Μπούκουρας: Tι έγκλημα έχω κάνει; Τι να πω στα παιδιά μου;

Σε λυγμούς ξέσπασε ο προφυλακισμένος - ανεξάρτητος πλέον βουλευτής - Στάθης Μπούκουρας μιλώντας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ξαφνικά και ενώ διάβαζε το κείμενο που είχε γράψει, σταμάτησε να μιλά, ήπιε νερό και σκούπισε τα μάτια του.

Φανερά φορτισμένος δήλωσε:

«Κάποιοι γελάνε, κάποιοι με χλευάζουν. Είχα πει στην ανακρίτρια ότι κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής. Είμαι ένα λαϊκό παιδί. Ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο. Από 14 χρονών δουλεύω. Είμαι παντρεμένος από έρωτα με τη γυναίκα μου.»

Και συνέχισε κλαίγοντας: «Με ρωτούν τα παιδιά μου γιατί είμαι φυλακή. Τα κοιτάω στα μάτια. Τι να τους πω; Πείτε μου; Δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Αγωνίζομαι γι' αυτό τον τόπο. Για τα παιδιά μου και τα παιδιά σας. Τι έχω κάνει πείτε μου; Θα το πω ναι και ας το ακούσει και η γυναίκα μου. Εδώ και καιρό ζω με ψυχοφάρμακα».

Τελειώνοντας τον λόγο του προχώρησε και σε μία αποκάλυψη: «Είμαι παιδί του ΠΑΣΟΚ. Ναι, εγώ είμαι παιδί του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Ανέβαινα στις κολώνες πάνω και κρέμαγα σημαίες».

{YouTube}78TGlp8xhoI{/YouTube}

Μη μπορώντας να συγκρατηθεί άλλο αποχώρησε από το βήμα, ενώ κάποιοι τον χειροκρότησαν και του φώναξαν «το κεφάλι ψηλά».

Χαμός στη Βουλή: Αντιδράσεις για την απαγόρευση εισόδου πολιτών

Αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Χρυσή Αυγή προκάλεσαν τα μέτρα ασφαλείας με την απαγόρευση εισόδου στη Βουλή σε πολίτες το διάστημα από τις 10:00 έως τις 13:00, όση ώρα δηλαδή θα διαρκέσει η συζήτηση για την άρση ασυλιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και οι προφυλακισμένοι Γιώργος Γερμενής και Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του κόμματός της για το μέτρο, κάνοντας λόγο για «ατόπημα και αυθαιρεσία» και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να είναι κλειστή η Βουλή σε πολίτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με βουλευτές.

Ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Καλαντζής, διευκρίνισε ότι η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη μετά τη μία το μεσημέρι και πρόσθεσε ότι είναι μέτρο και όχι απαγόρευση.

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατήγγειλε ότι «κλειδώθηκε η Βουλή στους πολίτες και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους γονείς των βουλευτών για να ακούσουν τις τοποθετήσεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.



{YouTube}vNQWrDnGgoA{/YouTube}

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.