MEGA DEAL Τσίπρα – Μέρκελ: Στη φυλάκη επίορκοι Έλληνες Δικαστές, Κρατικοί Λειτουργοί, Επιχειρηματίες & Μιντιάρχες !


…του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Η Ελλάδα μπορεί να επιχειρεί έξοδο στις αγορές αυτές τις μέρες, μπορεί να βιώνει ένα κλίμα έντονης αισιοδοξίας λόγω θέρους και τουρισμού, μπορεί ο Γιάννης Βαρουφάκης να επιχειρεί δυναμικό come back στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θα παίξουν το δυνατό χαρτί τους από Σεπτέμβρη!

Οι μετρήσεις στις δημοσκοπήσεις σίγουρα προβληματίζουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, καθώς γνωρίζει, ότι από το φθινόπωρο και μετά, όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ασχέτως αν τα στελέχη της Κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι θα εξαντλήσουν την τετραετία.

Για τις δύσκολες μέρες που έρχονται, ο Αλέξης Τσίπρας κρατά έναν άσσο στο μανίκι, τον οποίο φέρεται να έχει αποσπάσει κατά τις «αιματηρές» διαπραγματεύσεις με την Τρόικα (και κυρίως με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ).

Ήδη, ο Αλέξης Τσίπρας μας έχει δώσει μια γεύση από τις διαθέσεις του για αλλαγή της τράπουλας στους ευαίσθητους τομείς της Δικαιοσύνης, των ΜΜΕ και του Επιχειρείν!

Αρκετοί πρωτοκλασάτοι μεγαλοεπιχειρηματίες και μιντιάρχες, αναγκάστηκαν ή θα αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμα αρκετών εκατομμυρίων, ενώ παραπέμπονται στη δικαιοσύνη οι επίορκοι λειτουργοί που φρόντιζαν για την παραμονή των υποθέσεων στα συρτάρια των κρατικών υπηρεσιών.

Βεβαίως, στο πλαίσιο αυτών των «αλλαγών», είδαμε και αρκετές «ατσούμπαλες» έως «βίαιες» μετακινήσεις, κυρίως στον τομέα της Δικαιοσύνης και των Ελεγκτικών Μηχανισμών του κράτους, με γνώμονα την αξιοκρατική λειτουργία του Κράτους, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης.

ΤΟ MEGA DEAL ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ !

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το mega deal που φέρεται να έχει κλείσει ο Αλέξης Τσίπρας με τους Δανειστές – όταν «παρέδιδε» άνευ όρων τη χώρα κατά την «περήφανη» διαπραγμάτευση – ήταν και η παραδειγματική τιμωρία εκείνων που καταλήστεψαν το ελληνικό κράτος τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες!

Για την ακρίβεια, μέρους εκείνων, που σε ποσοστό μεταφράζεται έως και στο 30%!

Με απλά λόγια,ο Έλληνας Πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε – και να έλαβε ως αντάλλαγμα για αυτά που έδωσε – όχι μόνο διαβεβαιώσεις και στήριξη από τους Δανειστές, αλλά και στοιχεία που θα οδηγήσουν αρκετό κόσμο, όχι μόνο στο Ταμείο, αλλά και στη Φυλακή!

Μεταξύ αυτών, ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, μεγαλοεπιχειρηματίες και μιντιάρχες, ανώτατα στελέχη πολυεθνικών, διευθυντικά στελέχη του κρατικού μηχανισμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η υπόθεση της Πολυεθνικής και της «θυγατρικής» της Διαφημιστικής, όπου ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης και την οποία ανέδειξε πρώτο το 24ωρο!

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ «ΑΙΜΑ» & «ΘΕΑΜΑ»

Αυτόν τον άσσο θα επιχειρήσει να ρίξει στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας, όταν δει ότι το πολιτικό κόστος που θα εισπράξει από εδώ και στο εξής δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο.

Και επειδή γνωρίζει ότι οι Έλληνες ψηφίζουν είτε με το θυμικό είτε με την προσδοκία, θα προσφέρει απλόχερα «αίμα» και «θέαμα» στην «αρένα», με επιφανείς Έλληνες, προκειμένου να ξυπνήσει και πάλι τα άγρια ένστικτα του Έλληνα, όπως την οργή, τον θυμό κλπ για εκείνους που κατέκλεψαν το Ελληνικό δημόσιο τόσα χρόνια!

Σε συνδυασμό με τις νέες υποσχέσεις για έξοδο από την κρίση και πιθανώς τις παροχές προς σημαντική μερίδα των φτωχοποιημένων Ελλήνων, θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που θα υπάρχει από τα τέλη του Σεπτέμβρη λόγω φοροεπιδρομές και επιστροφής στην σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας των Ελλήνων (που τη συνειδητοποιούμε απότομα μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών).

Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι μακρύς και σίγουρα θα μας κρατήσει σε αγωνία, ενώ αρκετοί ήδη θα πρέπει να νιώθουν άβολα, καθώς η καμπάνα χτυπά για πολλούς…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε θα αφήσει τόσο εύκολα την Πρωθυπουργική καρέκλα, για την οποία αναθεώρησε όλη την κοσμοθεωρία του, όπως αρκετοί νομίζουν ή ευελπιστούν, για αυτό η όποια πολιτική μάχη θα πρέπει να δοθεί πλέον σε άλλο επίπεδο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΚΑΕΙ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ για Μεγάλη Πολυεθνική και την ”θυγατρική” Διαφημιστική της – Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης το πάρτυ εκατομμυρίων!