Κηδεία Μητσοτάκη: Ράγισε καρδιές ο Κυριάκος στον επικήδειο για τον πατέρα του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συγκλόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά των εκφώνηση του επικήδειου για τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

«Η ζωή σε γέμισε εμπειρίες και δεν περίμενες τον έπαινο. Δεν ήθελες πολλά για να ταφείς. Σου έφτανε να είσαι μαζί με τη Μαρίκα σου», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Στερνή σου επιθυμία ήταν να μη σταλούν στεφάνια στην κηδεία σου, αλλά να φυτέψουμε ένα δάσος στα βουνά της Κρήτης. Ήσουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε ανάμεσα από

Συμπληγάδες. Και σήμερα η Ελλάδα δείχνει αποσβολωμένη μπροστά στους Λαιστρυγόνες και στους Κύκλωπες μιας μεγάλης κρίσης».

«Τα λόγια σου δεν είναι για να μας θυμίζουν τι θα είχε συμβεί, αν… Ήξερες, άλλωστε, ότι η ιστορία δεν γράφεται με αν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πολιτική παρακαταθήκη του πρώην πρωθυπουργού και πατέρα του, ενώ τόνισε: «Ήσουν πάντα μπροστά από την εποχή σου».

«Τώρα περνάει στη δική μας γενιά το χρέος να πολεμήσουμε το λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χιλιάδες συμπολίτες μας θα χύσουν ένα δάκρυ βουβό», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Και πρόσθεσε, με τρεμάμενη φωνή: «Σου είπα αυτά που ήθελα και με είδες εκεί που ήθελες. Ήσουν η κολόνα του σπιτιού μας, ένας βράχος στον οποίο βρίσκαμε καταφύγιο για τις μικρές ή μεγάλες μας ανησυχίες».