Τι λέει Βέλγος δημοσιογράφος για την κράτηση της Ε. Καϊλή: «Μπορεί να βρίσκεται δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει ή βιάσει»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ωστόσο, οι φυλακές δεν μοιάζουν με τα συνηθισμένα καταστήματα κράτησης.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατείται η Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν του Βελγίου για το σκάνδαλο διαφθοράς από το Κατάρ αποκάλυψε δημοσιογράφος της χώρας.

Ο Μισέλ Γκεγιέ ανέφερε, μιλώντας στο Star, πως η πρώην Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να είναι στην ίδια πτέρυγα με περίπου 20 κρατούμενες, οι οποίες, οι οποίες βαρύνονται με ελαφρύτερα και βαρύτερα αδικήματα.

«Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανόν η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στη φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της, αυτά συμβαίνουν στη φυλακή», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Η 44χρονη αναμένεται να παραμείνει στην φυλακή μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Τότε θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή και θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει στην φυλακή μή όχι μέχρι να γίνει η δίκη της.

Ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική αν αναλογιστεί κανείς ότι οι εν λόγω φυλακές απέχουν πολύ από όσα έχουμε στο μυαλό μας για τα καταστήματα κράτησης.

Οι φυλακές Χάρεν είναι καινούριες καθώς εγκαινιάστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, υπερσύγχρονες και διαθέτουν ανέσεις που κάθε κρατούμενος θα ήθελε να έχει.  Ενδεικτικά τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση όπου επιτρέπεται η παρακολούθηση ορισμένων καναλιών, τηλέφωνο και ψυγείο ενώ όλα έχουν παράθυρο. Επίσης υπάρχουν ακόμα και γήπεδα για αθλητικές δραστηριότητες.

Το κατάστημα κράτησης αποτελείται από διαφορετικά κτίρια, θυμίζοντας ένα μικρό «χωριό». Σε κάθε κτίριο φιλοξενούνται έως και 30 κρατούμενες. Υπάρχει διαχωρισμός στην κράτηση ανάλογα με την ηλικία και το προφίλ των γυναικών.

Στο μεταξύ, σήμερα νέες λεπτομέρειες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την κατάθεση που έδωσε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, ο οποίος συνελήφθη μαζί με την ίδια αλλά και άλλα δύο άτομα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera, ο Τζιόρτζι ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τον «ρόλο» του, ενώ δεν παρέλειψε να τα πάριε όλα πάνω του, λέγοντας ουσιαστικά ότι η σύντροφός του είναι αθώα. «Μιλούσε για δέκα ώρες υποχρεώνοντας τον επικεφαλής εισαγγελέα της έρευνας να αναβάλει τις ανακρίσεις των υπολοίπων προσώπων για την επόμενη ημέρα. Ανέφερε ονόματα και επίθετα, έδωσε εξηγήσεις, είπε σε ποιον διακινήθηκαν τα χρήματα από την ΜΚΟ Fight Impunity (σ.σ. την είχε ιδρύσει ο επίσης κατηγορούμενος για το Qatargate, Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντζέρι), αναφέρθηκε σε μεγάλες δωρεές που έγιναν χάρη στο κύρος που της έδιναν τα μέλη του συμβουλίου επί τιμή στο οποίο συμμετείχαν κάτοχοι βραβείων Νόμπελ, πρώην επίτροποι και πρώην πρωθυπουργοί» αναφέρει η Corriere.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Τζιόρτζι «έσπασε» και παραδέχθηκε τα γεγονότα, ότι, δηλαδή, αυτός και μόνο αυτός έλαβε τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο κέντρο των Βρυξελλών στο οποίο ζούσε με την Εύα Καϊλή και από αυτά τα χρήματα ήταν όσα βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της Ελληνίδας ευρωβουλευτή όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί έξω από το ξενοδοχείο Sofitel στην πρωτεύουσα του Βελγίου την 9η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Τζιόρτζι ανέλαβε όλη την ευθύνη για τα χρήματα που βρέθηκαν σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ, εφαρμόζοντας, όπως επισημαίνεται, «τη στρατηγική της Εύας Καϊλή: να διαχωρίσουν ο ένας τη θέση του από του άλλου προσπαθώντας να σώσουν αυτόν που έχει να χάσει τα περισσότερα, όπως η κυρία Καϊλή ως μητέρα και ως πρόσωπο του οποίου πλήττεται το κύρος.