Εύα Καϊλή: Το μοιραίο λάθος που μπορεί να οδηγήσει στην προφυλάκισή της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι αναμένεται να υποστηρίξει κατά την απολογία στις 22 Δεκεμβρίου

Στις φυλακές των Βρυξελλών παραμένει η Εύα Καϊλή ενόψει της απολογία της την ερχόμενη Πέμπτη για την υπόθεση δωροδοκίας ευρωβουλευτών από το Κατάρ, γνωστής κι ως Qatargate, η οποία θα κρίνει αν θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι δικαστές ενδέχεται να επηρεαστούν από ένα λάθος της Καϊλή, καθώς όταν βρήκε τις βαλίτσες στο σπίτι της δεν ειδοποίησε τις βελγικές αρχές, αλλά τον πατέρα της. Σημειώνεται ότι πρώτα συνελήφθη ο άντρας της, μετά είδε τα δημοσιεύματα για το Κατάρ και ζήτησε από τον πατέρα της να ξεφορτωθεί τη βαλίτσα με τα χρήματα και να τα παραδώσει, όπως ισχυρίζεται, στον Παντσέρι.

Συνεπώς η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να κρίνει πολλά στις 22 Δεκεμβρίου.

Η πλευρά Καϊλή τονίζει ότι μεταφέρθηκε λάθος η κατάθεσή της, καθώς η ίδια τόνισε ότι «υπέθετε» πως υπήρχαν χρήματα στις βαλίτσες.

Επίσης, το γεγονός ότι ο σύντροφός της άνοιξε το στόμα του και ενέπλεξε και άλλες χώρες όπως το Μαρόκο, δείχνει ότι η έρευνα δεν τελείωσε εδώ αλλά έχει «μεγάλη ουρά».

Συνεπώς, στόχος της Καϊλή θα είναι να αποδείξει ότι η ίδια δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες πλην του Κατάρ, να αποδείξει ότι εάν αποφυλακιστεί δε θα μπορεί να επηρεάσει την έρευνα, δεδομένου ότι οι Βέλγοι έχουν το κινητό και τον υπολογιστή της.

Επιπλέον, θα υποστηρίξει πως όλα τα ταξίδια της στο Κατάρ ήταν σε γνώση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και ποτέ δεν έδρασε μόνη της.

br