Χαμός στη Βουλή: Η Ζαρούλια αποκάλεσε τον Χ. Αθανασίου αληταρά! (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έξαλλος ο Μαρκογιαννάκης απέβαλε τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα και της έριξε πρόστιμο 1500 ευρώ. 

Νέα ένταση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή με πρωταγωνίστρια τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια

Μετά το πέρας της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα των αδειών σε κρατουμένους και με τα μικρόφωνα της Βουλής κλειστά η κ. Ζαρούλια μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές της XA κινήθηκαν προς την έξοδο.

Ωστόσο, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου φαίνεται πως δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση του κ. Αθανασίου και άρχισε ξαφνικά να φωνάζει. Απευθυνόμενη μάλιστα στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, τον αποκάλεσε «αληταρά»

Ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης έγινε έξαλλος με τη συμπεριφορά της κ. Ζαρούλια και αφού ζήτησε να μην σβηστεί τίποτα από τα πρακτικά, απευθύνθηκε στο Σώμα προτείνοντας πειθαρχική ποινή στην βουλευτή της Χρυσής Αυγής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Το Σώμα απεδέχθη την πρόταση με αποτέλεσμα και σύμφωνα με το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής να περικόπτεται άμεσα και αυτοδικαίως το 1/4 της βουλευτικής αποζημίωσης της κ. Ζαρούλια, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 1500 ευρώ.

marko mesa

Νωρίτερα, η κ. Ζαρούλια, παίρνοντας αφορμή από μία φράση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ότι οι υπουργοί δεν ζητούν πιστοποιητικά φρονημάτων των δικαστικών λειτουργών, εξανέστη λέγοντας «ακούσαμε τον υπουργό να λέει ότι το καθεστώς δεν είναι αρμοδιότητα των υπουργών. Σοβαρά; Και ποιανού είναι; Του περιπτερά;», είπε.

Συνέχισε, δε, ρωτώντας «ποιος έδωσε άδεια σε τρομοκράτη; Θα έπρεπε να παραιτηθείτε αλλά πού να βρεθεί τσίπα σε όσους θεωρούν ότι με ένα κοστούμι και γραβάτα θεωρούν ότι έγιναν κύριοι»…

«Η άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό χορηγήθηκε από το κατάστημα Κορυδαλλού από εισαγγελέα, προϊσταμένη καταστήματος και κοινωνική λειτουργό», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Αποδεικνύεται ότι ο θεσμός της άδειας λειτουργεί υπέρ του σωφρονισμού κρατουμένων. Δεν είναι όλα τέλεια. Η περίπτωση Ξηρού μας καλεί να επανεξετάσουμε το πλαίσιο και τις παρεμβάσεις και αυστηροποιήσεις», είπε, προαναγγέλλοντας νομοθετική πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα.

Η κ. Ζαρούλια επανήλθε, σημειώνοντας αυτή την φορά ότι του συμβουλίου επιτροπών προΐσταται η κυρία Τρουπή, που είναι η ίδια όπως είπε που «στερεί το δικαίωμα σε πολιτικούς κρατουμένους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους», προσθέτοντας ειρωνικά «εκτός αν τους έχετε στερήσει τα πολιτικά τους δικαιώματα»… Επιτέθηκε δε, κατά του καθεστώτος, χαρακτηρίζοντάς το «τυραννικό» προαναγγέλλοντας ότι η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον «πολιτικό αγώνα» της, ώστε η Ελλάδα να ανήκει ξανά στους Έλληνες.

«Κανείς δεν είναι ευτυχής από την μη επιστροφή Ξηρού», απάντησε ο κ. Αθανασίου, σημειώνοντας ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο.

Μίλησε εκ νέου για τη διερεύνηση όλων των ευθυνών των εμπλεκομένων. Υπάρχουν δύο πράγματα που θα κάνουμε, είπε, προαναγγέλλοντας αφενός την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να επανεξεταστεί ποιοι δικαιούνται και ποιοι όχι, αλλά και ξεκαθαρίζοντας αφετέρου πως δεν θα αμφισβητήσουν τον θεσμό της άδειας. «Βελτιώσεις χωρούν και θα τις κάνουμε, δεν θα καταργήσουμε όμως τον θεσμό», είπε, παραδεχόμενος πάντως πως η άδεια δεν θα έπρεπε να έχει χορηγηθεί και διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι αυστηροί στην απόδοση ευθυνών.

«Δεν θα κάνουμε ανθρωποθυσίες, ούτε θα νομοθετήσουμε εν θερμώ», είπε, για να ακουστεί από το έδρανο της Ελένης Ζαρούλια η λέξη «αληταρά». Αυτή ήταν που έδωσε και το έναυσμα στον κ. Μαρκογιαννάκη να επιβάλει με την έγκριση του Σώματος πειθαρχική ποινή στην κ. Ζαρούλια.


{YouTube}8t0OeVVeb7s{/YouTube}