Ζαχάροβα προς Αθήνα για την απέλαση των 12 διπλωματών: «Θα απαντήσουμε κατάλληλα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί αιώνων θυσιάζονται ξαφνικά για τη ‘διατλαντική αλληλεγγύη’»

Μετά τη σκληρή απάντηση της ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «καταστροφή των διμερών σχέσεων», αναφορικά με τις απελάσεις των 12 Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας, τους οποίους η ελληνική Κυβέρνηση κήρυξε personae non gratae, ήρθε και η επίσης σκληρή απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα.

«Η απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα είναι ένα άνευ προηγουμένου βήμα για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε αρχικά στη δήλωσή της η Ζαχάροβα. Και πρόσθεσε εξαπολύοντας απειλές: «Η Αθήνα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτήν την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε κατάλληλα».

Η  δήλωση της Ρωσίδας εκπροσώπου συνεχίζει:

«Πρόκειται για ένα πραγματικά πρωτοφανές βήμα για τις ρωσοελληνικές σχέσεις, το οποίο απλώς επιβεβαιώνει τον ζήλο των ελληνικών αρχών να ακολουθήσουν την πορεία διάλυσης της πολύπλευρης αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας.  Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί αιώνων θυσιάζονται ξαφνικά για τη ‘διατλαντική αλληλεγγύη’».

Η διπλωμάτης εστίασε στο γεγονός ότι ο πραγματικός στόχος των «συντακτών της αβάσιμης απόφασης» είναι η επιθυμία να «σπείρουν διχόνοια» μεταξύ των λαών των δύο χωρών.

«Παρά το γεγονός ότι θέλουν να δυσφημήσουν τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο, να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στις διμερείς σχέσεις και να αφαιμάξουν τις διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι στο μέλλον αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα σε αποτυχία», είπε ακόμα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.