Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην γειτονική Τουρκία συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πληροφορίες, οι αρχές εντόπισαν τα ίχνη του κ. Φιλιππίδη και έφτασαν στη σύλληψη του, μέσω του σήματος του κινητού του τηλεφώνου. Άλλωστε συχνές ήταν και οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις μέσω του κινητού  του τηλεφώνου, που επίσης βοήθησαν τις αρχές στον εντοπισμό του. 

Σε βάρος του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ.

Αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Ο ίδιος πάντως ο κ. Φιλιππίδης, σε συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει σε τηλεοπτικές εκπομπές μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης, είχε υπονοήσει πως βρίσκεται για επαγγελματικές υποθέσεις στις ΗΠΑ και πως θα επέστρεφε σύντομα στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από την αναλυτική κατάσταση των καταθέσεων του κ.Φιλιππίδη, προκύπτουν «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων κατά τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ», αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

«Συμπερασματικά, από τον έλεγχο των ανωτέρω προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του Αγγέλου Φιλιππίδη προκύπτει ότι από το έτος 2008 μέχρι και το 2012, αυτοί έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικό ποσά, ορισμένα εκ των οποίων δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα άγνωστη προέλευση (επιταγές)»,