ΤΑΣΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ: «Οι Έλληνες βλέπουν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη τον ηγέτη που τους εμπνέει!»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνέντευξη στο Piraeus Press παραχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, με αφορμή τη συμπλήρωσης ενός χρόνου από τις Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όταν η παράταξη της Κεντροδεξιάς αναδείχθηκε νικήτρια μετά από 4,5 έτη συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο κ. Γαϊτάνης αναφέρει αρκετά και ενδιαφέροντα αναφερόμενος σε μια σειρά ζητημάτων τα οποία και αντιμετώπισε επιτυχώς η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Γαϊτάνης υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα για πρώτη φορά, λαμβάνοντας τον εντυπωσιακό αριθμό των 13.000 ψήφων, επίδοση που επιβραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος και του εμπιστεύτηκε το νευραλγικό πόστο του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΓΑΪΤΑΝΗ ΣΤΟ PIRAEUS PRESS

1) Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπισε η Κυβέρνηση, με τη συμπλήρωσε ενός έτους από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019;

Κατά την γνώμη μου δύο ήταν τα σπουδαιότερα προβλήματα που διαχειρίστηκε η Κυβέρνηση αυτό το χρόνο.

Το πρώτο ήταν η ασύμμετρη απειλή που δέχθηκε η χώρα μας στον Έβρο, εξαιτίας του υποκινούμενου από την Τουρκία κύματος μεταναστών και το δεύτερο η υγειονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε καλή προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, γρήγορες αποφάσεις από τον πρωθυπουργό, ενώ στο ζήτημα του κορονοϊού υπήρξε πειθαρχία των πολιτών στα μέτρα και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Στον Έβρο η Κυβέρνηση με τη στάση της έστειλε δύο  μηνύματα, το ένα αφορούσε την Τουρκία και το δεύτερο την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα, με την αποτροπή της παράνομης μετακίνησης μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, απέδειξε ότι δεν εκβιάζεται και θα κάνει ότι πρέπει για να προστατέψει την εθνική της κυριαρχία.


Από την άλλη στάλθηκε και ένα μήνυμα προς την Ευρώπη, ότι η χώρα μας φυλάει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, η χώρα ενίσχυσε το ΕΣΥ, ξεκίνησε με αποφασιστικά βήματα τη ψηφιακή μετάβαση και τελικά η Ελλάδα κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να κερδίσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη της διεθνής κοινότητας, όπως μαρτυρούν και τα θετικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

Η διαχείριση αυτών των κρίσεων έδειξε πως οι Έλληνες μετά από πολλά χρόνια βλέπουν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη τον ηγέτη που τους εμπνέει!

2) Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πολιτικό διακύβευμα που αναδείχθηκε στον πρώτο χρόνο της Πρωθυπουργίας που Κυριάκου Μητσοτάκη;

Το διακύβευμα που αναδείχθηκε κατά τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία αφορά την ταύτιση πολιτικού λόγου και πράξεων από τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης, γεγονός που αυξάνει την αξιοπιστία μας.

Η Κυβέρνηση από την πρώτη μέρα έδειξε τις προθέσεις της να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφερθώ στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων, στη ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές, στην απλούστευση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, ενώ ξεμπλόκαραν επενδύσεις όπως στις Σκουριές και φυσικά το Ελληνικό.

Παράλληλα ψηφίστηκε νέος ασφαλιστικός νόμος, ενώ υιοθετήθηκαν πολιτικές που διευκολύνουν το επιχειρείν και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αναφορικά με την ασφάλεια των πολιτών, καταργήθηκε το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η κατάθεση στη Βουλή προς ψήφιση του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις, που στοχεύει τόσο στην προάσπιση του δικαιώματος στη δημόσια συνάθροιση, όσο και στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των πολιτών της Αθήνας.

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση απέδειξαν ότι μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνεπείς στις υποσχέσεις τους και αποτελεσματικοί στα έργα τους.

3) Κάντε μας ένα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου με τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία;

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι οτι ποτέ άλλοτε δεν έγιναν τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Καταρχάς επανήλθε η θεσμική ομαλότητα. Ολοκληρώθηκε η Συνταγματική Αναθεώρηση, εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρεία πλειοψηφία, το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει σταθερά μια φορά το μήνα και ψηφίστηκαν 81 νομοσχέδια σε μόλις 12 μήνες.

Το διάστημα αυτό το κράτος λειτουργεί καλύτερα και μπορεί να σώζει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών.

Παράλληλα, έγιναν άλματα στην ψηφιακή διακυβέρνηση και στην πολιτική προστασία.

Στην οικονομία έγιναν σημαντικές μειώσεις φόρων και η Ελλάδα δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια.

Εμβληματικές επενδύσεις ξεμπλοκάραν και άλλες πολλές, μικρές και μεγάλες ξεκίνησαν. Στον Έβρο στείλαμε ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, ενώ η αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό έχει φέρει ήδη τα πρώτα αισιόδοξα αποτελέσματα.

Είναι βέβαιο ότι το 2021 θα ήταν μια πολύ καλή χρονιά αν δεν είχαμε την πανδημία του κορονοϊού, αλλά ακόμα κι έτσι με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και κυρίως ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ

O Τάσος Γαϊτάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται απο τη Δυτική Μάνη.Είναι αριστούχος Διδάκτορας (PhD) Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στην Ιατρική Φυσική από το University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ οι προπτυχιακές του σπουδές ήταν στη Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).
Από το 2003 εργάζεται στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Αρχικά, ως Υπεύθυνος του τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, ενώ το 2014 εκλέχτηκε στη θέση του Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα, στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με αντικείμενο την ανάπτυξη της υποδομής και λειτουργίας προκλινικής απεικόνισης PET/CT. Παράλληλα, κατέχει τη θέση του υπεύθυνου ποιότητας του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΙΙΒΕΑΑ για το ISO 17025:2005.
Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα ευρωπαϊκής και εθνικής χρηματοδότησης, έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων. Εργασίες του έχουν βραβευθεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Ήταν κριτής της ΕΕ για το πρόγραμμα Horizon 2020, ενώ είναι αξιολογητής σε διάφορα επιστημονικά journals (Physics in Medicine and Biology, Computerized Medical Imaging, κα). Παράλληλα διδάσκει σε τρία μεταπτυχιακά προγράμματα (Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΚΠΑ και Δυτικής Αττικής), ενώ συμμετέχει στην εκπόνηση διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών.
Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς το πρόγραμμα στελεχών mini-MBA του ALBA Graduate Bussiness School, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει το μάθημα «Τεχνολογίες στο χώρο της Υγείας» στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Ταυτόχρονα με την επιστημονική και επαγγελματική του πορεία ασχολείται με τα κοινά. Στα φοιτητικά του χρόνια ήταν μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ και το 2006 εκλεχτηκε δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας όπου επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2010 και του 2014. Το Σεπτέμβριο του 2014 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κι έμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι τον Αύγουστο του 2019.
Το 2015, στις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ ορίστηκε απο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.ΕΦ.Ε) που ήταν αρμόδια για τη διενέργεια των εκλογών.
Τον Ιανουάριο του 2016, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη, ορίστηκε Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Β3 του Νοτίου Τομέα Αθηνών όπου έλαβε 13.000 ψήφους.
Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.