ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση Μπαλτά: Η εικόνα που δίνει η Ειδομένη είναι τιμητική για την Ελλάδα


Μια διαφορετική θεώρηση των όσων συμβαίνουν στην Ειδομένη φαίνεται ότι έχει ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, αποκαλύπτοντας ίσως το πώς σκέφτονται στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κανείς δεν έχει νιώσει την ανάγκη να ζητήσει επισήμως «συγγνώμη» για τις εικόνες ντροπής που διαδραματίζονται καθημερινά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπαλτάς προτίμησε να αναφερθεί αρχικά στα τεκταινόμενα στο προσφυγικό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι η εικόνα της Ειδομένης δεν αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα, αλλά, αντίθετα, είναι τιμητική!

«Η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική για την Ελλάδα, όσο κι αν σας φανεί ίσως περίεργο» υπογράμμισε συγκεκριμένα ο κ. Μπαλτάς. Και επιχειρηματολόγησε σχετικά: «Διότι εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όσους είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη ότι, με τα δεδομένα που είναι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ελπίδα να ανοίξουν τα σύνορα. Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, προσπαθούμε να τους πείσουμε να πάνε στους καταυλισμούς που, με πυρετώδεις ρυθμούς, φτιάχνονται σε όλη την Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαλτάς ανέφερε ακόμη ότι στο προσφυγικό πρόβλημα «παίζεται η τιμή της χώρας», η οποία, όπως είπε, σε αυτήν την κρίση, δείχνει ένα ανθρώπινο πρόσωπο προς τους χιλιάδες πρόσφυγες.

«Προσπαθούμε να πείσουμε τους πρόσφυγες να πάνε στους καταυλισμούς που δημιουργούνται με πυρετώδεις ρυθμούς στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί η Αθήνα είναι πολιτική αλληλεγγύης και όχι βίας. «Η ντροπή της Ειδομένης είναι ντροπή για την ανθρωπότητα και τις χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ντραπεί σε σχέση με την Ειδομένη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σας καλώ να διαβάσετε τι έγινε στη Νέα Καρβάλη» είπε επίσης. «Πώς υποδέχονται οι κάτοικοι εκεί τους πρόσφυγες και πώς αυτή η υποδοχή σώζει την τιμή της Ελλάδας και δια της Ελλάδας την τιμή της ανθρωπότητας» συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: «Η Ελλάδα κάνει το παν μέσα σ’ όλη αυτή την κρίση που κουβαλάει να ξαναδώσει αξιοπρέπεια στον κόσμο».

protothema