ΒΙΝΤΕΟ: Ξύλο και βρισιές στο Περιφερειακό Συμβούλιο εναντίον του Γ. Σγουρού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επεισόδια σημειώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ακόμα ένα περιστατικό που δεν τιμά την ελληνική αυτοδιοίκηση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με πρωταγωνιστές περιφερειακούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και έναν βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην ημερησία διάταξη συζήτησης. Η διοίκηση του Γιάννη Σγουρού, ενώ είχε πει ότι η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης είχε αναβληθεί για επόμενη συνεδρίαση, έφερε το θέμα τελικά χθες.

Τότε τα αίματα άναψαν. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων οι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς, ξεκίνησαν τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του Περιφερειάρχη. Συνεργάτης του Γιάννη Σγουρού, ο Χάρης Πασβαντίδης, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο «μπαχαλοποίησης» προκειμένου να μην περάσει η Μελέτη. Μάλιστα ο κ. Πασβαντίδης αντέδρασε βίαια όταν του επιτέθηκε ένας άνδρας ο οποίος παράλληλα έβριζε χυδαία τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

Μετά από αυτό το γεγονός η ένταση γενικεύθηκε. Ο Περιφερειάρχης κ. Σγουρός και ο κ. Τσουκαλάς ήρθαν στα χέρια, ενώ εκνευρισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος, Στάθης Παναγούλης επιτέθηκε σε άλλους συναδέλφους του.

Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, όπως του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου, η ένταση εκτονώθηκε.

Τα επεισόδια επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Γίναμε μαλλιά κουβάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «υπήρξε πρόκληση από την πλευρά του κ. Τσουκαλά, ο οποίος ήταν απαράδεκτος, είπε πράγματα που δεν έπρεπε να πει, παρακίνησε αυτούς που ήταν στα θεωρεία για να γίνει η σύρραξη και τελικά έγινε η σύρραξη».

simos

Σίμος Κεδίκογλου: Ζητούμε την καταδίκη των επεισοδίων από το ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο ο κ. Κεδίκογλου, επισημαίνει ότι, «στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αρκετό να απειλούν με βία και ασκούν πλέον οι ίδιοι βία εις βάρος δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων. Επιτέλους ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει θέση και να καταδικάσει κάθε πρακτική βίας. Αλλιώς θα επιβεβαιώσει ότι λειτουργούν κατ΄ εντολή του».

siriza-1040x448-802x448

ΣΥΡΙΖΑ: O κ. Κεδίκογλου ελεεινολογεί και ψεύδεται

«Για άλλη μία φορά ο κ. Κεδίκογλου ελεεινολογεί και ψεύδεται», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπος, ο οποίος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και να καταδικάσει κάθε πρακτική βίας.

«Το δρόμο της λάσπης και της βρώμικης προπαγάνδας, θα τον περπατήσει μόνος του. Καλό Σαββατοκύριακο κύριε Κεδίκογλου», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

dimitris-tsoukalas

Τσουκαλάς: Και ξεπουλάνε και μας δέρνουν

Σε δήλωσή του ο κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε τον περιφερειάρχη ότι «ψεύδεται ασυστόλως, θέλοντας να αποκρύψει την ουσία του ζητήματος και να το περιγράψει ως επεισόδιο που ξεκίνησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως υποστηρίζει, ο κ. Σγουρός ήταν εκείνος που τού επιτέθηκε, σπρώχνοντας και απειλώντας τον.

«Έχει μπερδέψει προφανώς την ιδιότητα του ως περιφερειάρχης με την ιδιότητα του παλαίμαχου αρσιβαρίστα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδυνατεί να αποκρύψει την αυταρχική νοοτροπία και πρακτική του», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε πως «η ουσία του θέματος δεν είναι η απαράδεκτη για θεσμικό παράγοντα της αυτοδιοίκησης συμπεριφορά του Περιφερειαρχή, αλλά ότι μετά τον Αστέρα ο Περιφερειάρχης θα πάρει κι άλλη εντολή από την κυβέρνηση και την τρόικα να ξεπουλήσει το Ελληνικό και τέλος να παραδώσει στους Ιδιώτες όλο το παράκτιο μέτωπο».

«Δεν φτάνει που ξεπουλάνε τα πάντα, μας δέρνουν κιόλας», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ