Διχασμός στο ΣΥΡΙΖΑ για το φλερτ με τους Καραμανλικούς


Αιχμές κατά Τσίπρα για τη «στροφή» προς το κέντρο και τις αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Χωρισμένη στα δύο είναι η Κουμουνδούρου μετά το άνοιγμα του Α. Τσίπρα προς το λεγόμενο «Καραμανλικό μπλοκ» αλλά και τι συχνές αναφορές στελεχών στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του Συνασπισμού φάνηκε ξεκάθαρα το ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αφήνουν αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αριστερό μπλοκ της Κουμουνδούρου είναι στα… «κάγκελα» με ορισμένους μάλιστα να κάνουν λόγο για μετάλλαξη του Α. Τσίπρα. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επηρεάστηκε  από τα «πασοκογεννή φύλα» που εισχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη του Αριστερού Ρεύματος αλλά και συνιστωσών έκανα λόγο για «συμβολισμούς που παράγουν λάθος πολιτικά συμπεράσματα».

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε με την εισήγησή του να λαμβάνεται υπόψη και η θέση της μειοψηφίας για ζητήματα στρατηγικής και τακτικής.

Πυρά δέχτηκε ο κ. Τσίπρας και για τις στενές επαφές με πράσινα στελέχη, με αφορμή την εκδήλωση των ιδρυμάτων του Γεράσιμου Αρσένη και το Ινστιτούτου Levy.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Πάνος Σκουρλέτης σήκωσε το γάντι και επιτέθηκε στους διαφωνούντες. «Τι θέλετε, επιτέλους; Να περιμένουμε μέχρι να αποφασίσουν οι συνιστώσες αν και πότε θα διαλυθούν;».

Ο κ. Τσίπρας προς το παρόν δεν τοποθετείται και δηλώνει πως όλοι έχουν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό όμως πως ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να στρίψει περισσότερο προς το κέντρο αφήνοντας το Ρεύμα και τις συνιστώσες να επιλέξουν αν θα ακολουθήσουν στη στροφή ή θα παραμείνουν «Αριστερά της Κουμουνδούρου».