ΚΕΡΑΜΕΩΣ & ΔΙΑΓΑΛΑΚΗΣ σε Αρεταίειο και Αιγινήτειο ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου Γεράσιμου Σιάσου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την Τετάρτη 30/10/2019 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, και ο Υφυπουργός, κ. Βασίλης Διγαλάκης, επισκέφθηκαν τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου των δύο Νοσοκομείων, Αν. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, συνοδευόμενη από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθ. Μ.Α. Δημόπουλο, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Καθ. Π. Σφηκάκη και τον Πρόεδρο των δύο Νοσοκομείων, Αν. Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο, συνομίλησε με το προσωπικό αλλά και με τους φοιτητές Ιατρικής που εκπαιδεύονται στις Πανεπιστημιακές Κλινικές και Εργαστήρια.

Όπως δήλωσε η Υπουργός : «Το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο Νοσοκομείο είναι τα μοναδικά αμιγώς Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Χώρας. Λειτουργούν για περισσότερο από έναν αιώνα και έχουν συμβάλει καθοριστικά στην Ιατρική Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στη χώρα μας. Χιλιάδες φοιτητές της Ιατρικής, μετέπειτα γιατροί που άσκησαν το λειτούργημά τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, εκπαιδεύτηκαν και μυήθηκαν στην Ιατρική Επιστήμη στα δύο Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία. Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει τη λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξη των δύο αυτών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων

Ο Πρόεδρος των δύο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, Αν. Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, ευχαριστώντας την ηγεσία του Υπουργείου για το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξε, δήλωσε: «Τα δύο ιστορικά Νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν από το 1898 (Αρεταίειο Νοσοκομείο) και το 1904 (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πόλους εκπαίδευσης και έρευνας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Παράλληλα προσφέρουν αδιαλείπτως εξαιρετικά υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε διακεκριμένες κλινικές και εργαστήρια. Αποτελεί καθήκον της Πολιτείας να στηρίξει την ανάπτυξη των δύο Νοσοκομείων επ’ ωφελεία των φοιτητών αλλά και των ασθενών. Η σημερινή επίσκεψη σύσσωμης της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μας γεμίζει ελπίδα για το ουσιαστικό ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τα δύο μοναδικά αμιγώς Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία σε όλη τη Χώρα.»

Η Υπουργός και ο Υφυπουργός συζήτησαν με τη Διοίκηση τις εκπαιδευτικές και λειτουργικές ανάγκες των δυο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων (έλλειψη προσωπικού, υποχρηματοδότηση κ.α.), ενώ  άκουσαν με προσοχή και τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.