ΔΕΙΤΕ LIVE: Η ψηφοφορία στην Βουλή για την πρόταση μομφής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ονομαστική ψηφοφορία σήμερα τα μεσάνυχτα, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Υπενθυμίζεται ότι για να υπερψηφιστεί η πρόταση απαιτούνται 151 ψήφοι. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, την πρόταση θα στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» θα δηλώσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

«Παρών» θα δηλώσουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, επικεφαλής του φορέα «Συμφωνία για μια Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, όπως διευκρίνισαν στις ομιλίες τους στη Βουλή.

Από τις 18.00 είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα συγκέντρωση του  ΣΥΡΙΖΑ για την «υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού», όπως λέει, κάνοντας λόγο για ανάγκη αντίστασης στην τρόικα, το μνημόνιο και την «συρρίκνωση» της Δημοκρατίας.

Λίγο νωρίτερα στη Βουλή επικράτησε ένταση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με αφορμή τον πόλο της κεντροαριστεράς.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε στα χθεσινά επεισόδια έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου όπως είπε εγκλωβίστηκε από δεκάδες αστυνομικούς. Η βουλευτής τόνισε απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα «Η πολιτική σας έχει θύμα την Δημοκρατία. Στην ΕΡΤ με ΜΑΤ και οπλοπολυβόλα διακόπηκε η μετάδοση. Κόπτεστε για το δημόσιο κτήριο το οποίο όμως το έχετε περιλάβει στην λίστα του ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση».