Χαμός στη Βουλή με τον Φίλη – Δείτε τι έγινε!


Μεγάλη κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τις δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων

Ο Νίκος Φίλης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τα προαπαιτούμενα, αμέσως μετά το Γιώργο Κουμουτσάκο, o οποίος είχε ζητήσει λίγα λεπτα πριν να καταδικαστεί η εναντίον του επίθεση στο Σύνταγμα.

Ο Νίκος Φίλης παίρνοντας το λόγο, μίλησε για «τραμπούκους» και ανέφερε ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται από την απειλή του φασισμού.

«Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Είναι προφανές ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού και μπροστά στους τραμπούκους που, αν και υπόδικοι, δεν υποχωρούν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας. 

Έκανε λόγο δε για παραποίηση των λόγων του, είπε ότι σέβεται την επίσημη θέση της ελληνικής δημοκρατίας για το ζήτημα και πρόσθεσε ότι «δεν είμαι καραγκιόζης και πολιτικάντης».

Στα λόγια του αντέδρασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής, κάτι που προκάλεσε πολλές φορές την παρέμβαση της προεδρεύουσας Τασίας Χριστοδουλοπούλου. 

Στη συνέχεια μάλιστα υπήρξε και αντίδραση βουλευτών της ΝΔ και η Τασία Χριστοδουλοπούλου προειδοποίησε ότι θα διακόψει την συνεδρίαση

«Όποιος δεν μπορεί να βγει έξω»,  φώναξε στους βουλευτές η Τασία Χριστοδουλοπούλου

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου μάλιστα ζήτησε ειδικά από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να σταματήσουν, ενώ στη συνέχεια σε κόντρα της με τον Ηλία Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής ανέφερε «υπάρχουν και μαθητές που μας παρακολουθούν, ηρεμήστε».

Για αρκετή ώρα στη Βουλή επικράτησε… χαοτική κατάσταση, ενώ ο Χάρης Θεοχάρης που ήταν ο επόμενος ομιλητής μετά το Νίκο Φίλη, δεν πρόλαβε να πάρει το λόγο, καθώς τον ζητούσε επίμονα ο Ηλίας Παναγιώταρος από την Χρυσή Αυγή.

Δείτε στην παραπάνω gallery βίντεο από την χαοτική κατάσταση που επικράτησε στη Βουλή.

Τελικά, αφού η πρόεδρος της Βουλής του τον έδωσε,  ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Φίλη.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε επί του προσωπικού ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ανέφερε ότι είχε δει με την ομάδα που του επιτέθηκε το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Α. Γρέγο και κατηγόρησε ταυτόχρονα τον υπουργό Παιδείας ως «ηθικό αυτουργό».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: