Άγριος καυγάς στη Βουλή μεταξύ Πετρόπουλου – Κεγκέρογλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Nέα κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με αιχμή το σφαλιστικό. Αφορμή στάθηκαν οι αναφορές του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι μεταθέτει την πολιτική ευθύνη στις Επιτροπές.

«Η κυβέρνηση θα είναι ηθικός αυτουργός αν συμβεί κάτι στα μέλη της Επιτροπής σοφών» είπε ο κ. Κεγκέρογλου, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσο Πετρόπουλο, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν πριν από μέρες, μέλη της Επιτροπής.

«Δυστυχώς, ξέρετε ότι τις προηγούμενες ημέρες έγινε μία απειλή με μία σφαίρα κι έναν φάκελο, που στάλθηκαν στην Πρόεδρο της Επιτροπής. Περιμένω το υπουργείο να πει ότι η όποια γνώμη της Επιτροπής είναι άλλο θέμα ή οι γνώμες των μελών της.

Η πολιτική ευθύνη είναι στο υπουργείο. Να την αναλάβετε», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε:

«Ηθικός αυτουργός για οτιδήποτε πάθει η πρόεδρος και τα μέλη θα είστε εσείς, ως υπουργείο. Και βέβαια, ο κ. Τόσκας, πρέπει να λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία και των μελών και των οικογενειών τους. Δεν είναι παιχνίδι».

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Πετρόπουλου, ο οποίος επεσήμανε ότι η αντιπολίτευση θα έπρεπε να αποδοκιμάσει τέτοιες πράξεις και να μην παρέχει στήριξη σε αυτούς που το έκαναν. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Δεν περίμενα ο κ. Κεγκέρογλου να προσφέρει στήριξη σ’ αυτούς που απειλούν μεταθέτοντας μία ευθύνη στην κυβέρνηση, γιατί κάποιοι έκαναν αυτήν την πράξη που θα έπρεπε να έχει αποδοκιμάσει, αντί να λέει ότι εμείς θα είμαστε ηθικοί αυτουργοί για εκείνους που -από σκοτεινές διαδρομές και δεν ξέρω από ποια κανάλια- έρχονται να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους πολιτικές εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη Δημοκρατία μας. Έτσι θα έλεγε, αν αφορούσε άλλους. Όμως, εδώ βρίσκει την ηθική ευθύνη στη δική μας την κυβέρνηση γι’ αυτούς που απειλούν. Τέτοια στήριξη δεν θα την περίμεναν, προφανώς, ούτε εκείνοι που απειλούν με τέτοιο τρόπο αποδοκιμαστέο τα πολιτικά πρόσωπα.

Τα αίματα άναψαν με την παρέμβαση του έτερου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, και ακολούθησαν έντονοι διάλογοι, με τον προεδρεύοντα Δημήτρη Κρεμαστινό να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Ο κ. Κεγκέρογλου κατηγόρησε για προβοκάτσια εναντίον τους τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ ο κ. Πετρόπουλος κατηγόρησε τον Βασίλη Κεγκέρογλου και το κόμμα του ότι έφεραν την ασυδοσία, την οποία και απολαμβάνουν.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

[iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7BKS_7VFfMc" frameborder="0" allowfullscreen ]