Σφοδρή επίθεση Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά Σαμαρά, Παπασταύρου και Λοβέρδου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Είχαν σχέδιο να δώσουν την πίτα του φαρμάκου σε ισραηλινά συμφέροντα. 11.000 Έλληνες εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο»

Η ολομέτωπη επίθεση του Προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Ειδών Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά της τρόικας και των κ.κ Σαμαρά, Παπασταύρου, Λοβέρδου και Μιωνή τους οποίους κατηγόρησε ότι είχαν σχέδιο να κλείσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να δώσουν την πίτα της αγοράς φαρμάκου σε ισραηλινά συμφέροντα ξεχωρίζει από την εν εξελίξει συνεδρίαση ακρόασης φορέων στις Επιτροπές της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Ο κ. Γιαννακόπουλος εστιάστηκε στο άρθρο με το οποίο μειώνεται η τιμή του φαρμάκου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πριν από 5 χρόνια φωνάζαμε ότι υπάρχει σχέδιο της τρόικας να κλείσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να πάει η πίτα σε ισραηλινά συμφέροντα. Όποιοι παρακολουθούν την πορεία του φαρμάκου και δεν καταλαβαίνουν τι έχει γίνει είναι είτε στημένοι, είτε βλάκες είτε άσχετοι».

Ο κ. Γιαννακόπουλος επεσήμανε ότι για κάθε 1 ευρώ που δαπανά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στα φάρμα προστίθενται 3,42 ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, με το ποσοστό να είναι πιο υψηλό και από τη ναυτιλία και από τον τουρισμό.

«Έχουμε 11.000 θέσεις εργασίας. 11.000 άνθρωποι θα μείνουν στον δρόμο αν ψηφίσετε την Παρασκευή το επίμαχο άρθρο και οι ελληνικές επιχειρήσεις θα κλείσουν. Η χώρα μας στην όποια διαπραγμάτευση δεν θα έχει φάρμακο. Το φθηνό ελληνικό φάρμακο θα αντικατασταθεί με ξένο φάρμακο. Όταν κάποια στιγμή έχει ανάγκη η χώρα από εγχώριο φάρμακο θα κάνετε μια εξεταστική. Θα καλέσετε εκεί τον κ.Λοβέρδο, τον κ. Σαμαρά, τον κ.Παπασταύρου, τον κ.Μιωνή και τον κ. Ντέιβιντ Χάρις. Όταν όμως όλα αυτά που σας λέω αποδειχθούν δεν θα έχουμε φάρμακο. Να είστε έτοιμοι. Θα είστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό» είπε κλείνοντας ο κ. Γιαννακόπουλος.

Πηγή: 24ωρο