Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Γράφει και σβήνει ο Αλέξης Τσίρπας ήδη από χθες το βράδυ τα ονόματα των νέων υπουργών που θα αποτελέσουν την σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας θα ορκιστεί πρωθυπουργός σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα προς βράδυ, και την Τρίτη βράδυ θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. Καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει δηλώσει δημόσια ότι στηρίζει και άρα υπάρχει πλειοψηφία, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η διερευνητική εντολή θα μετατραπεί ουσιαστικά σε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Νωρίτερα, σήμερα το μεσημέρι, περίπου στη μία, ο κ. Τσίπρας θα έχει κομματική συνεδρίαση.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπλήξεις δεν θα είναι πολλές καθώς εκτιμάται ότι τα περισσότερα πρόσωπα θα παραμείνουν στη θέση τους.

Ρόλο-κλειδί σύμφωνα με πληροφορίες στη νέα Βουλή αναμένεται να αναλάβει ο Γιάννης Δραγασάκης, τα σενάρια τον θέλουν είτε να παραμένει στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είτε στη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Αμετακίνητοι από το κυβερνητικό σχήμα είναι οι κκ Νίκος Παππάς, Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και ο Γιώργος Σταθάκης.

Επίσης, το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου ακούγεται τόσο για το Εργασίας, όσο και για το Δημόσιας Διοίκησης.

Υπάρχει ερωτηματικό στο όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου και αν θα παραμείνει στο πόστο του "τσάρου" της οικονομίας ή κάπου αλλού, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί να αναλάβει χαρτοφυλάκιο και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σε περίπτωση που δεν δεχθεί να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη θέση του αναμένεται να τοποθετηθεί ο Γιώργος Χουλιαράκης, υπηρεσιακός υπουργός σήμερα και υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Για το υπουργείο Οικονομίας δεν αποκλείεται να παραμείνει ο Νίκος Χριστοδουλάκης αλλά και οι αναπληρωτές υπουργοί Δ. Μάρδας και Γ. Αλεξιάδης.

Στο υπουργείο Άμυνας μάλλον θα μείνει ο Πάνος Καμμένος ενώ αρκετά ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Βουλής.

Πιθανότατα να επιστρέψουν στο υπουργικό συμβούλιο οι Χρήστος Σπίρτζης (αν. Υπουργός Μεταφορών), η Θεανώ Φωτίου και η Ράνια Αντωνοπούλου ως αναπληρώτριες υπουργοί.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Πάνου Κουρουμπλή.

Από τους ΑΝΕΛ αναμένεται να συμμετέχουν εκτός του κ. Καμμένου η Έλενα Κουντουρά καθώς και η κ. Μ. Κόλλια- Τσαρουχά.

Πηγή: parapolitika.gr