ΕΚΤ προς Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις για να μείνετε στην Ευρωζώνη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέδριο στο Παρίσι.

Εκτίμησε δε, σε συνέντευξή του στο Παρίσι, ότι η ψαλίδα μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης στο μέτωπο του πληθωρισμού θα μικρύνει το επόμενο διάστημα.

Ο Μπενουά Κερέ δήλωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να «προστατεύει την ευρωζώνη από τους εξωτερικούς χρηματοοικονομικούς κραδασμούς», μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η ΕΚΤ έχει ως «σταθερό στόχο την προστασία των νομισματικών συνθηκών στην ευρωζώνη έναντι όλων των διεθνών κραδασμών, που προέρχονται από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, που προέρχονται από την ανάπτυξη στις αναδυόμενες χώρες και που προέρχονται από τις αποφάσεις άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών» δήλωσε ο Κερέ στο Παρίσι.

Ντράγκι: Αναγκαία η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος για να διασφαλίσει την βιωσιμότητα του, υποστήριξε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«Η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αυτών θα βελτιώσει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος» ανέφερε ο κ. Ντράγκι απαντώντας σε ερώτημα ευρωβουλευτή.

«Η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι ζωτικής σημασίας από την σκοπιά της κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδίως για να διασφαλιστεί ότι το ελληνικό κράτος να συνεχίσει να πληρώσει τις συντάξεις μακροπρόθεσμα» τόνισε ο ίδιος.