Μέρκελ: Είμαι εντάξει με τον εαυτό μου σε σχέση με την Ελλάδα


«Απολογισμό» των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα έκανε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι η Ευρώπη ήταν ενωμένη στο ελληνικό ζήτημα και πως η ίδια αισθάνεται «εντάξει» με τον εαυτό της.

Σε συνέντευξή της στο Βερολίνο, η κυρία Μέρκελ απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η εικόνα της χώρας επλήγη λόγω των χειρισμών της γερμανικής κυβέρνησης. «Η Γερμανία δεν ήταν απομονωμένη στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θα έλεγα ότι η Γερμανία συνεισέφερε πάρα πολύ ώστε η Ευρώπη να απαντήσει ενωμένη στο θέμα της Ελλάδας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου και επεσήμανε ότι «υπήρχαν χώρες που μπορεί να ήταν διατεθειμένες να βοηθήσουν με απλούστερους όρους, αλλά και χώρες που ήταν πολύ πολύ επικριτικές».

Ένα από τα αποτελέσματα που πετύχαμε, συνέχισε η Καγκελάριος, είναι ότι η Ευρώπη, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, ενήργησε ενωμένη. Απέδωσε δε ιδιαίτερη σημασία για αυτό στην γερμανογαλλική συνεργασία.

«Είμαι ειλικρινά πολύ εντάξει με τον εαυτό μου. Και όταν είμαι εντάξει, δεν έχω και δυσκολία να εξηγήσω κάτι. Πρέπει να ζήσουμε με το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι βλέπουν κάποια πράγματα πιο επικριτικά. Και εμείς κάποιες φορές βλέπουμε άλλες χώρες πιο επικριτικά και το θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό. Για αυτό και μπορούμε να αντέξουμε ότι και άλλοι κάποιες φορές μας βλέπουν με κριτική διάθεση. Είναι σημαντικό ο καθένας από μας να εργάζεται για την Ευρώπη και για την κοινότητα και έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά», κατέληξε η Άνγκελα Μέρκελ.