ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το στιγμιότυπο με την Μέρκελ στην κουζίνα του εστιατορίου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Τα στιγμιότυπα από το δείπνο Τσίπρα - Μέρκελ στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ που έκλεψαν τις εντυπώσεις

- Μετά τα αποκλειστικά φωτορεπορτάζ το Piraeus Press σας μεταφέρει τις ξεχωριστές στιγμές του δείπνου

- Ποιος υπουργός συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα

- Η Μέρκελ στην κουζίνα, η «καταπάτηση» του πρωτοκόλλου, το φαγητό και οι χαιρετούρες στο όρθιο που κράτησαν 15 λεπτά

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Με απόλυτη συνέπεια και υπευθυνότητα, μέσω του Piraeus Press, μεταφέρθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αποκλειστικές ειδήσεις (όπως το μενού του δείπνου Τσίπρα - Μέρκελ) και εικόνες από το εστιατόριο ΠΑΝΟΡΑΜΑ στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, όπου δείπνησαν οι δυο πολιτικοί ηγέτες, σε όλη τη χώρας αλλά και το εξωτερικό.

Με την ίδια λοιπόν συνέπεια και υπευθυνότητα, ενημερώνουμε το αναγνωστικό μας κοινό για το παρασκήνιο του δείπνου και τις στιγμές που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ

Η ώρα είναι περίπου 8:40 μμ και η αυτοκινητοπομπή καταφθάνει στο εστιατόριο ΠΑΝΟΡΑΜΑ.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει ο Υπουργός Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στην είσοδο του μαγαζιού, την Ανγκέλα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχεται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Παράσχος Μανιουδάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στην Καγκελάριο της Γερμανίας αναφέρει:

«Καλωσήρθατε στον Πειραιά, καλωσήρθατε στο οικογενειακό μας εστιατόριο.

Από εδώ η κόρη μου και ο γιος μου».

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αμέσως η Γερμανίδα Καγκελάριος - αφού χαιρετά τον πατέρα και τα δυο παιδιά - ρωτά

«Και η μητέρα που είναι;»

Πριν προλάβει να λάβει την απάντηση από την κόρη της οικογένειας Ελένη, η Ανγκέλα Μέρκελ έχει ήδη ξεκινήσει να κατευθύνεται με απόλυτη φυσικότητα προς την κουζίνα, για να χαιρετίσει προσωπικά τη μαμά Μαρία και τη μαγείρισσα του καταστήματος Κάρμεν!

Όλοι μένουν άναυδοι και αμήχανοι με ευγενική κίνηση της κ. Μέρκελ, τόσο οι άνδρες της προσωπικής της ασφαλείας όσο και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!

Από αριστερά: Ο Δημήτρης, ο Παράσχος, η Ελένη, Μέρκελ & Τσίπρας, ο Νίκος και η Μαρία

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΑ Η ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του δείπνου, η άφιξη των ηγετών αναμενόταν στο εστιατόριο ΠΑΝΟΡΑΜΑ στις 20:15 ενώ η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 22:15.

Τελικά οι δυο ηγέτες αναχώρησαν από το μαγαζί στις 12:00 τα ξημερώματα, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ ήταν ενθουσιασμένη τόσο με τη θέα όσο και με τις γεύσεις του άκρως ελληνικού-μεσογειακού μενού.

Μάλιστα, η Καγκελάριος φέρεται να είπε λίγο πριν την αναχώρηση, ότι «Δεν θέλω να φύγω, αλλά αύριο έχουμε πρωινό ξύπνημα».

Φάνηκε να απολαμβάνει ιδιαίτερα την ψαρόσουπα (σπεσιαλιτέ του καταστήματος) και το ψητό καλαμάρι, ενώ δεν παρέλειψε να γευτεί και ελληνικό κρασί.

Τελικά, το δείπνο κράτησε παραπάνω από 3 ώρες, καθώς το πρωτόκολλο «πήγε περίπατο» για χάρη του Πειραιά!

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ, ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κ. Μέρκελ καθόλη τη διάρκεια του δείπνου ήταν ιδιαίτερα προσιτή και ευδιάθετη, ενώ συνομιλούσε με το προσωπικό του καταστήματος που σέρβιρε το τραπέζι των ηγετών.

Όταν έφτασε η ώρα της αναχώρησης, η κ. Μέρκελ ευχαρίστησε θερμά τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό - οικογένεια του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, ενώ όχι μόνο δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί τους, αλλά για περίπου 10 λεπτά συνομίλησε με όλες και όλους «στο όρθιο» όπως λέμε στην Ελλάδα.

ΤΟ ΞΕΠΡΟΒΟΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ

Εντύπωση προκάλεσε και η άνεση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αφού συνόδευσε την κ. Μέρκελ στο αυτοκίνητό της, επέστρεψε στο μαγαζί και για περίπου 10 λεπτά συνομίλησε με τους «αφανείς ήρωες» της βραδιάς, ευχαριστώντας τους θερμά που έβγαλαν τον Πειραιά και την Ελλάδα ασπροπρόσωπους!

Διαβάστε επίσης:

ΤΣΙΠΡΑΣ & ΜΕΡΚΕΛ στον Πειραιά – Αυτό είναι το μενού που θα φάνε