Αποκάλυψη ΣΟΚ: «Το ευρώ θα καταρρεύσει μέσα σε 18 μήνες»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταρακούνησε για τα καλά το φαβορί για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ Τεντ Μάλοχ.

«Το ευρώ θα καταρρεύσει μέσα σε 18 μήνες», υποστήριξε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο BBC, συμπληρώνοντας: «Το συγκεκριμένο νόμισμα δεν είναι απλώς σε ύφεση αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα».

Ο γνωστός οικονομολόγος, ο οποίος δίδασκε παλαιότερα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πλέον είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, δεν παρέλειψε να εκφράσει επίσης την απαισιοδοξία του για το μέλλον του ευρώ και της Ευρωζώνης, δηλώνοντας μάλιστα πως σκοπεύει να είναι «short» (χρηματιστηριακός όρος για τη στάση που τηρεί ενός επενδυτή όταν πιστεύει ότι ένα asset θα χάσει την αξία του) στο ευρώ για το 2017.

«Το συγκεκριμένο νόμισμα δεν είναι απλώς σε ύφεση, αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και πιστεύω πως θα καταρρεύσει μέσα στον επόμενο ένα με ενάμισι χρόνο», συμπλήρωσε ο Μάλοχ, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να είναι η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρέσβη στην ΕΕ.

Όπως αναφέρει η Telegraph, o ευρωσκεπτικιστής Μάλοχ, ο οποίος διατηρεί δεσμούς με την οικογένεια Ρούζβελτ, έχει ήδη εγκριθεί για τη θέση μετά από πολλές συνεντεύξεις, ενώ πρόκειται να διοριστεί αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Ο Μάλοχ δεν παρέλειψε μάλιστα να παραπέμψει και σε δηλώσεις του διεθνούς φήμηες οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για το θέμα»…