LIVE ψηφοφορία: Δεκατρείς οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε εξέλιξη είναι μετά την ολονύχτια συζήτηση στη Βουλή η ψηφοφορία για το Μνημόνιο με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ από βουλευτές που θα καταψηφίσουν ή θα δηλώσουν παρών.

Οι τελευταίοι υπολογισμοί του Μεγάρου Μαξίμου το απόγευμα της Πέμπτης έκαναν λόγο για έναν αριθμό ανάμεσα στους 38 και τους 41.

«Όχι σε όλα» ψήφισαν ο τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη, π τέως υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής Επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη, η Ελένη Σωτηρίου, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς και ο Δημήτρης Κοδέλλας. Παρών δήλωσαν Αλέξης Μητρόπουλος, Βασιλική Κατριβάνου και Ανέττα Καββαδία ενώ παρών σε άρθρα ψήφισε ο Γ. Κυρίτσης.

Στις 15 Ιουλίου, στην πρώτη, δηλαδή, ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να καταλήξουμε στη συμφωνία της περασμένης Δευτέρας, το κυβερνών κόμμα είχε καταγράψει 39 απώλειες (32 όχι, 6 παρών και μια απουσία).

Μια εβδομάδα μετά το κυβερνών κόμμα μέτρησε 31 «όχι» και 5 «παρών» ενώ άλλοι πέντε βουλευτές είχαν ψηφίσει μεν «ναι» επί της αρχής, αλλά «παρών» στο άρθρο 1 του τότε δεύτερου πακέτου με προαπαιτούμενα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα