Τσίπρας σε Μέρκελ: Οι Έλληνες θα με θεωρήσουν προδότη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το δραματικό παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης με επίκεντρο τη συμφωνία για την Ελλάδα, φέρνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters, με ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύει.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, την ώρα που είχαν κορυφωθεί οι πιέσεις από την πλευρά των εταίρων προς την Ελλάδα, με την Άνγκελα Μέρκελ να είναι εκείνη που κρατούσε την πιο σκληρή στάση, ο Αλέξης Τσίπρας ξέσπασε, και αντέτεινε τους λόγους για τους οποίους δεν θα μπορούσε ποτέ να αποδεχθεί ως έδρα του υπό σύσταση Ταμείου το Λουξεμβούργο, και όχι την Αθήνα.

«Αν πω ναι και δεχθώ το Ταμείο να έχει έδρα το Λουξεμβούργο, θα είναι καλύτερο να κλείσω ένα αεροπορικό εισιτήριο και να φύγω για άλλη χώρα. Δεν θα μπορώ να επιστρέχω στην Αθήνα.Οι Έλληνες θα με θεωρήσουν προδότη.Ολοι θα πουν ότι ξεπούλησα την Ελλάδα. Εγώ αυτό δεν πρόκειται να το κάνω», ήταν η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα προς την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επέλεξε τελικά να μην οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στα άκρα, να δεχθεί να έχει το Ταμείο ως έδρα την Αθήνα, και να ανοίξει το δρόμο για την τελική συμφωνία.

Πηγή: parapolitika.gr