ΕΚΤΑΚΤΟ: Το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το κλείσιμο των τραπεζών!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέο αίτημα παράτασης του προγράμματος κατέθεσε η Αθήνα προς τους δανειστές, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Η άρνηση της ολιγοήμερης παράτασης και η απόπειρα ακύρωσης του δημοψηφίσματος αποτελεί πράξη εκβιασμού και ντροπή» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «η άρνηση της παράτασης από το Eurogroup σήμερα την ΕΚΤ να μην αυξήσει την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ανάγκασε την ΤτΕ να εισηγηθεί περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων, μετά από την εισήγηση της ΕΚΤ, με σκοπό να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

«Έστειλα εκ νέου το αίτημα ολιγοήμερης παράτασης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στους 18 ηγέτες της ΕΕ και τον πρόεδρο του ΕΚΤ» πρόσθεσε.

Και υπογράμμισε:

Έχουν τη δυνατότητα να ακυρώσουν και σήμερα την απόφαση του Eurogroup. Χρειάζεται τις επόμενες ημέρες νηφαλιότητα και προσοχή.

Οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες, όπως και οι μισθοί και οι συντάξεις.

«Έχουμε τη δυνατότητα να αποδείξουμε ότι το δίκαιο μπορεί να κερδίσει. Ο μόνος μας φόβος, είναι ο φόβος, δεν θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

br