Τσίπρας: Συμφωνία ή ρήξη! Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα


«Οι αποφάσεις και η διαχείρισή τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς» το μήνυμα του πρωθυπουργού

Τον τόνο για τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξιμου. «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο» είπε ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του συμπληρώνοντας «Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείρισή τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

Σχετικά με τη συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει «όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα επ´ αυτού ο πρωθυπουργός τόνισε: «Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

«Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ρήξης.