Στις 15:00 η συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των Θεσμών, για την επίτευξη συμφωνίας στο αμέσως επόμενο διάστημα, αποφάσισαν Μέρκελ, Τσίπρας και Ολάντ κατά τη χθεσινή (10/06/2015) τους συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Έχοντας ως δεδομένο ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα έως τη λήξη της τρέχουσας παράτασης, οι τρείς ηγέτες συναντήθηκαν, παρά το φημολογούμενο παρασκήνιο που ήθελε ακύρωση της εν λόγω συνάντησης, με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και να επανεκκινήσουν οι προσπάθειες γεφύρωσης του χάσματος των δύο πλευρών.

Κάτι που ως ένα βαθμό φαίνεται να επιτεύχθηκε, καθώς ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο πως "βρισκόμαστε κοντά στο διάδρομο προσγείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα", ενώ για "ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων"με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο η Άνγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη σήμερα (11/06/2015) στο χώρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H συνάντηση που θα έχει στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να δώσει μια ακόμη ώθηση, ώστε να μπούμε στην τελική ευθεία για μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Πηγή: newsbomb.gr